DA ...IMPOZITARII CULTELOR RELIGIOASE

Quoted post

Musafir

2015-02-09 13:47

Știați că în România există o lege care instituie taxa de cult? Ați plătit-o?

Este vorba despre taxa de cult (sau ortul popii), o taxă care există din evul mediu. BOR ține evidența celor botezați și în funcție de aceasta face planul încasărilor. Cei care merg pe teren să încaseze această taxă se duc la persoanele vârstnice și le pretind să plătească cultul și pentru fii și nepoții lor amenințându-i că dacă nu plătesc nu va veni popa la înmormântarea lor.

Raspunsuri

Musafir

#44 Re:

2015-02-09 18:11:23

#42: -  

Asta e o escrocherie fiindca cetatenii pentru care se achita taxa sunt cetateni care nu si-au declarat personal apartenenta la vreun cult. Cei care doresc servicii religioase ar trebui sa declare in scris la notar ca apartin la un cult.

Musafir

#46 Re:

2015-02-09 18:31:20

Poveşti de adormit copii!

Nu există taxă de cult, ci doar o contribuţie care asigură lucrări de reparaţii sau întreţinere, căldură, lumină, gaze, achiziţionarea obiectelor de cult etc.

O întrebare: când îţi alegi o biserică pentru cununie sau botez, nu vrei una cât mai frumoasă, nu una în care timpul şi-a lăsat efectele negative? Sau nu vrei să ai cor? Cu ce crezi că se fac toate astea? Cu AER...?

Musafir

#47 Re:

2015-02-09 18:49:17

„BOR ţine evidenţa celor botezaţi.”- sigur că trebuie să aibă o evidenţă a celor botezaţi. Dacă nu ştii, se scrie un certificat de botez.

Tu faci ceva gratis? 

Ai văzut tu şi ai auzit tu că a fost ameninţat cineva sau interpretezi tu aceea posibilă conversaţie cum ţi-a ajuns ţie la ureche ca la „telefonul fără fir”?

Biserica nu este a preotului în sine, el doar o conduce şi răspunde de administrarea ei. Biserica este a parohiei, adică a celor ce locuiesc în aceea zonă.

Musafir

#67 Re:

2015-02-12 17:11:50

legea este în vigoare pentru bor deși a fost respinsă de parlament
cunosc personal această situație. a fost chiar la ușa mea să-i plătesc cultul dar nu i-am dat niciun ban. de la o vecină a încasat și pentru fiul ei, care este în străinătate. nu era un impostor findcă nu a bătut și pe la ușile catolicilor și penticostalilor. dacă vecinul meu ar fi fost în țară sunt sigur că l-ar fi luat în șuturi, oricum a aflat de la mine că este pe lista de buni platnici a bisericii și nu ia convenit deloc...