Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#31693 Re: Hai sa lamurim problema SLO!

2015-01-03 09:02

#31691: - Hai sa lamurim problema SLO!  

 

Combinatul Oltchim: un concurent care se vrea eliminat prin orice mijloace

Catre: Guvernului Romaniei,

Domnului Prim Ministru, Victor Ponta

  

Domnule prim ministru, 

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”  isi exprima ingrijorarea fata de situatia de la Oltchim, unitate care reprezinta situatia din industria romana, si considera ca este responsabilitatea Guvernului in a gasi solutiile care sa salveze, cu adevarat, aceasta unitate economica importanta. Guvernul, dumneavoastra in calitate de premier, si Ministerul Economiei trebuie sa gasiti solutii pentru a salva Combinatul Oltchim.

 

Tentativele de blocare a activitatii, precum cea de scoatere la licitatie a Combinatului cu scopul vinderii lui bucata cu bucata, in contul unei datorii de sapte milioane de euro, pentru care au fost ipotecate instalatii in valoare de 42 de milioane de euro, este doar un pretext gasit de alti producatori pentru care Combinatul Oltchim reprezinta un concurent pe piata, care trebuie eliminat prin orice mijloace. Trebuie spus ca datoria de sapte milioane de euro nu avea un temen de plata stabilit, ceea ce este o dovada in plus, ca ceea ce se urmareste este doar desfintarea Combinatului, cu scopul dezindustrializari Romaniei. Guvernul Romaniei trebuie sa ia in calcul faptul ca Oltchim nu inseamna numai o unitate de productie, ci locul de munca a mai bine de 5.000 de oameni, ale caror familii depind de activitatea Combinatului Oltchim.

 

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” saluta decizia de suspendare provizorie a executarii silite ceruta de firma Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein, in calitatea sa de furnizor de materii prime.

 

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” cere Guvernului si Ministerului Economiei care controleaza Compania Oltchim sa dovdeasca maxima preocupare fata de situatia de la Oltchim si sa intreprinda toate demersurile pentru organizarea unei noi licitatii de privatizare corecte pentru Combinat.

 

CNS “Cartel ALFA” solicita totodata implicarea tuturor institutiilor abilitate pentru identificarea si sanctionarea persoanelor care se fac vinovate de administrarea deficitara si cu rea intentie a Combinatului Oltchim.

 

Bogdan Iuliu Hossu

Presedintele CNS “Cartel ALFA”

Raspunsuri


Musafir

#31694 Hai sa lamurim problema SLO! http://www.cartel-alfa.ro/default.asp?nod=20

2015-01-03 09:06:22

 

 8 Aprilie 2013

Salariaţii OLTCHIM protestează mâine în faţa Guvernului

Sindicatul Liber OLTCHIM, reprezentativ în cadrul SC OLTCHIM SA Râmnicu Vâlcea, organizează în data de 9.04.2013, între orele 11.00 – 15.00, un miting la sediul Guvernului, cu participarea a 1000 salariaţi  ai SC OLTCHIM.

Manifestanţii solicită soluţionarea următoarelor revendicări:

  • Accesarea urgentă de către SC OLTCHIM a capitalului de lucru în sumă de 45 milioane de euro, necesar repunerii în funcţiune la nivelul de 65% din capacitate a instalaţiilor din activul Rm. Vâlcea, urmată de repornirea instalaţiilor: Petrochimie Arpechim Piteşti, Monomer şi Policlorura de vinil;

  • Planul de reorganizare a SC OLTCHIM întocmit conform Legii nr. 85/2006 privind pocedura de insolvenţă să includă cu prioritate funcţionarea SC OLTCHIM cu toate instalaţiile (inclusiv Petrochimie Piteşti, PVC şi Monomer) şi capitalizarea SC OLTCHIM prin majorarea capitalului social prin conversia creanţelor Electrica AVAS, bănci, etc. în acţiuni;

  • Toate drepturile salariale (salarii şi tichete de masă) restante ale salariaţilor SC OLTCHIM să fie acordate până la data de 10.04.2013;

  • Privatizarea SC OLTCHIM (activul Rm. Vâlcea şi activul Petrochimie Piteşti) să se facă din procedura de insolvenţă împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti în iunie 2013;

  • Administratorii judiciari să găsească soluţii pentru menţinerea instalaţiilor în funcţiune până la privatizarea SC OLTCHIM în iunie 2013, să renunţe la şomaj tehnic şi concedieri colective atâta timp cât nu este elaborat şi aprobat planul de reorganizare;

  • Decizie politică şi guvernamentală privind strategia de funcţionare a SC OLTCHIM cu toate instalaţiile (inclusiv Petrochimie Piteşti, Monomer şi PVC) şi de privatizare a SC OLTCHIM împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti.

     


  • Stabilirea unei conduceri competente la SC OLTCHIM pentru rezolvarea problemelor economice şi menţinerea liniştii sociale;

  • Respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă şi promovarea Dialogului social de către administratorii judiciari.

Totodata, sindicatul solicită Primului Ministru o întâlnire de urgenţă, la care să participe toţi factorii politici şi decizionali, pentru a discuta punct cu punct revendicările.

CNS “Cartel ALFA” consideră că o prioritate pentru Guvern trebuie să fie salvarea locurilor de muncă. CNS “Cartel ALFA” cere Primul ministru şi Guvernului să pună deasupra oricăror alte interese, soarta oamenilor şi păstrarea locurilor de muncă.