Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#28706 Oltenii din marile oraşe se alătură protestelor de amploare din ţară

2014-11-07 13:31

Sâmbătă, în Craiova şi Râmnicu Vâlcea, sute de persoane vor sancţiona vehement nivelul de trai tot mai scăzut şi încălcarea drepturilor românilor din Diaspora

http://saptamana.net

Sâmbătă şi duminică, (7 - 8 noiembrie), zeci de mii de persoane şi-au anunţat prezenţa la protestele care se vor desfăşura în mai multe oraşe din ţară şi Diaspora sub genericul “România trezeşte-te!”. Din Oltenia, primii care şi-au anunţat solidarizarea cu manifestaţiile au fost râmnicenii şi craiovenii.

Mobilizarea a început la câteva zile după primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale prin intermediul reţelelor de socializare, ca o mişcare de solidarizare cu zecile de mii de cetăţeni români din Diaspora care nu şi-au putut exercita dreptul la vot din cauza organizării lamentabile a alegerilor. Sâmbătă sunt programate manifestaţii cel puţin în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Suceava, Iaşi, Constanţa, Craiova sau Râmnicu Vâlcea, iar duminică au loc proteste în capitale europene precum Londra, Viena sau Paris. Susţinătorii candidatului Uniunii PSD – PC – UNPR sunt, desigur, tentaţi să considere demersul unul de campanie electorală, menit a-i spori şansele contracandidatului de la ACL. În cel mai bun caz pentru ei, protestul este îndreptat nu împotriva candidatului, ci a Primului Ministru Victor Viorel Ponta, al cărui Guvern a organizat lamentabil alegerile prezidenţiale, zeci de mii de români (printre ei şi foarte mulţi olteni) aflaţi în străinătate neputându-şi exprima votul, deşi au aşteptat ore întregi la cozile de la secţiile de votare amenajate în ambasade şi consulate.

Au participat şi la protestele din iarna lui 2012!

În Craiova, protestatarii se vor reuni sâmbătă în Piaţa Mihai Viteazul, începând cu ora 18.00. În Râmnicu Vâlcea, mitingul este programat cel mai devreme, la nivel de Oltenia, cu începere de la ora 16.00, în piaţeta din Centrul oraşului, “la Ceas”. Iniţiatorul principal al evenimentului este un întreprinzător local, Gili Boruz. El şi-a asumat acest rol după s-a consultat pe Facebook cu apropiaţii despre ce pot face pentru a arăta că sunt solidari cu românii nemulţumiţi că nu şi-au putut exprima votul duminică, 2 noiembrie, având în vedere că peste hotare sunt şi foarte mulţi vâlceni. “Este un eveniment de trezire a conştiinţei civice şi mă bucur că şi în Râmnicu Vâlcea au început oamenii să-şi dea seama, din proprie iniţiativă, că trebuie să să-şi tragă la răspundere guvernanţii atunci când le sunt încălcate drepturile şi afectate condiţiile de trai. Şi vedem bine că situaţia e din ce în ce mai grea. Vreau să fiu foarte bine înţeles! Nu suntem afiliaţi politic niciunui partid. Cine participă alături de noi şi este membru de partid o face pe cont propriu şi nu atrage caracterul politic asupra iniţiativei! Nu vom scanda în favoarea sau împotriva unui candidat, ci vom încerca să ne facem auzite nemulţumirile în legătură cu faptul că foarte mulţi români plecaţi din ţară nu şi-au putut exprima elementarul drept constituţional de a alege. Pe fond, vom explica şi motivele, extrem de multe, ale nemulţumirilor noastre în calitate de simpli cetăţeni, cu activităţi în diferite domenii. În ce mă priveşte, dau un singur exemplu. Sunt un întreprinzător care se luptă din răsputeri să facă producţie, să menţină locuri de muncă şi să achite taxe şi impozite uriaşe. Ce şanse are unul ca mine în competiţie cu un întreprinzător din Bulgaria, în condiţiile în care în România TVA este 24%, iar la ei 8%?”, ne-a explicat Gili Boruz, proprietarul SC Bozo SRL, producator de Odorizante, Cosmetice şi Detergenţi cu sediul în Vlădeşti, lângă Râmnicu Vâlcea.
La protestul de sâmbătă au confirmat participarea câteva sute de râmniceni, în mare aceeaşi care au participat şi la protestele din iarna lui 2012, solidari cu românii care sancţionau demiterea ministrului secretar de stat Raed Arafat, lipsa locurilor de muncă şi înăsprirea regimului de taxe şi impozite. (sursa foto: http://romaniacurata.ro)

Raspunsuri


Musafir

#28736 Re: Oltenii din marile oraşe se alătură protestelor de amploare din ţară

2014-11-08 15:56:00

#28706: - Oltenii din marile oraşe se alătură protestelor de amploare din ţară 

 La Ceas, Ramnicu Valcea, de la ora 16.oo!!!

Sâmbătă şi duminică, (7 - 8 noiembrie 2014 )