Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#27270 Percheziţiile de la Lukoil afectează Oltchim. Secţia oxoalcooli a rămas fără materie primă.

2014-10-06 12:09

Percheziţiile de la Lukoil afectează Oltchim. Secţia oxoalcooli a rămas fără materie primă.

06 oct, 13:17 | ECONOMICA.net

Percheziţiile care au avut loc la compania Lukoil a dus la închiderea secţiei oxoalcooli de la Oltchim, deşi această secţie abia fusese deschisă, a declarat luni, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Oltchim, ing. Mihai Diculoiu.

'Situaţia juridică de la Lukoil de la sfârşitul săptămânii trecute din păcate a afectat secţia oxoalcooli de la noi de la combinat. Oltchim este dependent de materia primă - propilena, pe care o achiziţionam de la Lukoil de la sucursalele acestei companii din România şi Bulgaria. Azi (luni - n.r.) s-a discutat cu conducerea combinatului, cu reprezentanţii Lukoil şi cu reprezentanţii Guvernului pentru a debloca situaţia existentă şi de a reveni la capacitatea de producţie de peste 30%', a precizat Diculoiu.

În urmă cu trei săptămâni s-a reuşit repornirea secţiei oxoalcooli, ceea ce dus la creşterea capacităţii de producţie a combinatului vâlcean, aflat în insolvenţă, la peste 30%.

Mai multe percheziţii s-au desfăşurat joi la sediul Lukoil Ploieşti.

'Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. În prezent, prejudiciul estimat în cauză este de peste 1.000.000.000 de lei (230.000.000 euro), dintre care 505.421.252 lei (112.000.000 euro) rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Întreaga operaţiune a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii', se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

http://www.economica.net/

 

Raspunsuri


Musafir

#27271 Re: Percheziţiile de la Lukoil afectează Oltchim. Secţia oxoalcooli a rămas fără materie primă.

2014-10-06 12:34:22

#27270: - Percheziţiile de la Lukoil afectează Oltchim. Secţia oxoalcooli a rămas fără materie primă.  

 DACA AVEAM PLAN DE REORGANIZARE APROBAT DE JUDECATORUL-SINDIC, ACUM NU MAI DISCUTAM DE OPRIRE. LUKOIL NEAVAND OBLIGATII PE LEGEA 85/2006 DE A NU INTRERUPE FURNIZAREA MATERIEI PRIME, ASA CA SOCIETATEA LOR, A DAT O PALMA ZDRAVANA TAMPITILOR DE LA VALCEA SI ARGES, CARE CREDEAU EI CA POT FACE CE VOR.

CU PLANUL DE REORGANIZARE APROBAT, NIMENI NU-SI PERMITEA SA INCALCE LEGEA APROBATA DE JUDECATORUL-SINDIC. NE-AM LASAT PE TOTI SUDORO-SOFERII-LACATUSII SI HABARNISTII  SA FIM PRINSI IN CAPCANA ECONOMIEI SI EVENIMENTELOR, V-A TRAS-O SI  NE TRAGEM PRESUL SINGURI DE SUB PICIOARE. SE DOREA SA SE FUNCTIONEZE PE STIM NOI..., CUNOASTEM NOI SI LASA BA... NU ESTE DE JOACA CU LEGEA INSOLVENTEI.

JUDECATORUL-SINDIC AVAND PUTEREA SA CONSULTE SPECIALISTI IN DOMENIU PE O BAZA SOLIDA DE VERIFICARE CHIAR LA NIVEL INTERNATIONAL APELAND LA EI, DACA ESTE CORECT CEEA CE ADUCEA PIPEREA DIN 18.06.2014 IN PLAN ( CARE A FOST INTARZIAT SI PIERDUT MAI NOU, CHIPURILE PENTRU AVIZARE, O A CATA MINCIUNA SFRUNTATA...!!!!). VERIFICAREA TREBUIA SA FIE DIN AFARA SPECIALISTILOR, CELOR IMPLICATI,... DURATA LA ALTE LUNI PIERDUTE,  DAR CU FOLOS  ACUM ( AUDITUL SPECIFICAND CA NU AU UN CONTROL CLAR PE CEEA CE SE INTAMPLA IN COMBINAT SI NU SE POT PRONUNTA DECAT PENTRU CA NU ARE PERSPECTIVA DE VIITOR... ) NUMAI ASA POT FI APROBATE SI NEANCALATE REGULILE LEGII, S-AU PIERDUT  BANI, RISIPA, TIMP SI TERMENE NERESPECTATE...

ACUM SE LUCRA PE PLANUL DE REORGANIZARE SI TERMENE PRECISE, FARA INTRERUPERI SAU ALTE ABATERI.

a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] . http://www.curierulnational.ro/