Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#27170 Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!”

2014-10-04 18:56

http://www.gandul.info/

 

Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!”

de Adrian POPESCUPremierul Victor Ponta se declară ”foarte preocupat” de închiderea rafinăriei Petrotel-Lukoil, la doar două zile după după ce DNA a început o anchetă penală pentru o evaziune fiscală de 230 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

”Este o problemă extrem de gravă şi de importantă, am discutat-o cu domnul ministru Niţă, am discutat-o cu ceilalţi miniştri, am discutat-o şi cu alte instituţii ale statului român. Pe de o parte, evident, ancheta procurorilor, noi nu ne putem pronunţa şi nu avem nici un drept să intervenim. Dacă s-au comis fapte penale, fapte de evaziune fiscală, trebuie sancţionate. Deci, eu nu discut despre anchetă şi nu e treaba Guvernului. Pe de altă parte, rafinăria înseamnă în mod direct 2500 de locuri de muncă, înseamnă în mod indirect încă câteva mii de de locuri de muncă şi înseamnă câteva... De exemplu, Oltchimul, tocmai îl pusesem pe plus, dar Oltchimul depinde de produse care vin de la...”, a spus Victor Ponta.

”O să avem o analiză foarte exactă şi-mi doresc foarte mult să salvăm locurile de muncă şi industria pe orizontală, care depinde. Restul, partea de dosar penal nu am voie şi nu mă pronunţ. Repet, îmi doresc un singur lucru, să salvăm toate locurile de muncă şi, din punct de vedere economic şi social, să nu existe nici un fel de  reprecursiuni (sic!, n.n.). Iar dacă cineva a încălcat legea, din conducerea unei companii, va răspunde.”, a mai adăugat primul-ministru, fără a preciza însă şi ce măsuri are în vedere pentru ca angajaţii rafinăriei Lukoil să nu devină şomeri.

Raspunsuri


Musafir

#27172 Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!”

2014-10-04 19:15:15

#27170: - Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!” 

 http://www.romaniatv.net

Ponta despre Rafinăria Lukoil: Nu mă pronunţ pe dosar, îmi doresc să salvez locurile de muncă.

Publicat: (acum 6 ore) // Actualizat: (acum 6 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Braşov, că nu se poate pronunţa în legătură cu ancheta penală legată de Rafinăria Lukoil Ploieşti, adăugând însă că lucrul cel mai important îl reprezintă salvarea locurilor de muncă şi industria pe orizontală, transmite Agerpres.


"Este o problemă extrem de gravă şi de importantă, pe care am discutat-o cu domnul ministru Constantin Niţă, cu alţi miniştri, cu alte instituţii ale statului român. Pe de altă parte, evident, nu ne putem pronunţa faţă de ancheta penală şi nici nu avem niciun drept să intervenim. Dacă s-au constatat fapte penale de evaziune fiscală, evident, trebuie sancţionaţi. Pe de altă parte - deci, eu nu discut despre anchetă, pentru că nu este treaba Guvernului - rafinăria înseamnă 2.500 de locuri de muncă, înseamnă indirect alte câteva mii de locuri de muncă. De exemplu, Oltchim tocmai a fost pusă pe plus. Dar Oltchim depinde de produse care vin de la Lukoil. O să avem o analiză foarte exactă şi îmi doresc foarte mult să salvăm locurile de muncă şi industria pe orizontală. Restul, partea de dosar, nu mă pronunţ", a subliniat premierul.

El a adăugat că îşi doreşte ca, din punct de vedere economic şi social, să nu existe niciun fel de repercursiuni. "Dacă cineva a încălcat legea din conducerea unei companii, sigur va răspunde", a spus Ponta.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au efectuat joi percheziţii pe platforma Rafinăriei Lukoil Ploieşti. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro.

Prim-ministrul a participat sâmbătă, la Braşov, la deschiderea celei de a XXI-ediţii a cursurilor internaţionale pentru tinerii diplomaţi care s-a desfăşurat la mormântul marelui diplomat Nicolae Titulescu de la Biserica Sf.Nicolae din Şcheii Braşovului.