Conversia creditelor la cursul din data semnarii contractului

Quoted post

Altul

#24 Re:

2014-09-28 16:14

#3: Unul -  

 Poti sa iei in viitor lei si sa cumperi valuta, dobanzile la lei scad in continuare si poate ca le egaleaza pe cele de la creditele in lei. Probabil ca nu ai luat credit in franci elvetieni, cai atunci ai fi vazut altfel problemele. Simplu: cei care au luat credite in franci elvetieni au de platit rate mai mari de doua ori decat in momentul acordarii creditului. Exemplul meu: aveam de platit 16.000 lei in 2007 si am de platit 3.200 lei acum.  Cred ca nu si-ar dori nimeni sa fie in locul meu, nici chiar tu.  Situatia celor cu credite in CHF este una speciala, cu multe ascunzisuri si incalcituri, pe care se straduiesc sa le gestioneze specialistii. Mesajul tau face mult rau celor care si-au pierdut casa si numarul lor creste in fiecare zi. Fii fericit ca ai de unde si cum sa cumperi valuta pentru rate; din nou cei u CHF nu prea au de unde sa o cumpere si sunt obligati sa o cumpere tot de la bancile cele "darnice".

Raspunsuri

Xena

#72 Re: Re:

2015-01-20 19:10:24

#24: Altul - Re:  

 Corect!  Cei care au credite in euro au fost ajutati de nenumarate ori prin implicarea BNR in corectarea cursului leu/euro ... despre asta nu se vorbeste!

De fapt, cei care au credite in CHF ar avea motive sa se considere "neprotejati/discriminati" pentru ca institutiile abilitate nu si-au facut datoria: de la Guvern, BNR, ASF, ANPC, ...

Daca institutiile statului si-ar fi facut datoria corect sau daca le-ar fi pasat de oamenii care i-au ales si care-i platesc, ar fi trebuit sa previna situatiile de criza ce ar fi putut aparea,  sa aiba scenarii pregatite, sa nu permita bancilor sa faca abuzuri!

Oricum, din ce vedem, sunt mana-in-mana toti! Observam la TV si in presa un joc de glezna (pur electoral) intre cei care sunt adevaratii vinovati, nici acum nu sunt pregatiti sa-si corecteze pozitia si atunci mint cu nerusinare si vor sa ne dezbine!

Parerea mea este ca nu se vor obliga cu nimic in fata bancilor, ne vor minti in continuare dand vina pe diverse: FMI, CE, CEJ, ...., astfel ca ultima solutie ar putea veni de la niste judecatori onesti... deci ..., voi ce credeti?