Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#26309 Victor Ponta a vizitat „bolnavul” petrochimiei româneşti

2014-09-12 10:04

http://www.indiscret.ro/

Conform unei declarații date de șeful CJ Vâlcea, Ion Cîlea, premierul României susține că FMI dorește „raderea” Oltchimului

Vizita lui Victor Ponta la Vâlcea l-a făcut pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Ion Cîlea, să facă o afirmaţie deosebit de gravă. Şeful administraţiei judeţene susţine că Ponta face eforturi să menţină combinatul chimic de la Vâlcea pe linia de plutire, deşi Fondul Monetar Internaţional (FMI) face presiuni contra intereselor Oltchim. De asemenea, în timpul vizitei, premierului i s-au explicat şi problemele pe care le are CET Govora în preluarea carierelor de la Berbeşti şi Alunu. 

 

Vizită neaşteptată a primului-ministru Victor Ponta la Oltchim s-a lăsat cu promisiuni de bun augur pentru judeţul Vâlcea. Primul membru al guvernului care a venit pe platforma chimică luni, 8 septembrie, a fost ministrul economiei, Constantin Niţă. Apoi, la îndemnul liderilor de sindicat, Niţă l-a sunat pe Victor Ponta care se afla pe-aproape, în Oltenia. Mai exact, şeful executivului participa la hramul Mănăstirii Maglavit, din judeţul Dolj. Acesta şi-a făcut destul de repede apariţia la Oltchim, fiind întâmpinat de Ion Cîlea şi de liderii de sindicat de pe platforma chimică. „Domnul prim-ministru a fost foarte atent la problemele ridicate de mine şi de liderii de sindicat. De fapt, le ştia bine pentru că noi i le mai adusesem la cunoştinţă. Vreau să vă spun şi eu ce mi-a spus domnia sa mie. FMI îl presează şi la fiecare întâlnire pe care o are cu ei, reprezentanţii Fondului îl întreabă dacă a rezolvat cu Oltchimul. De aici reiese că premierul a făcut eforturi mari pentru rămânerea pe linia de plutire a combinatului, fiindcă există interese internaţionale care vor raderea Oltchimului” - a declarat Ion Cîlea.

 

CET Govora reducea livrarea aburului industrial către Oltchim

De asemenea, premierului i s-au pus în faţă şi problemele pe care le are CET Govora, fiindcă Oltchim nu reuşeşte să achite datoria de 199 de milioane de lei. Din aceştia, 136,9 milioane sunt înregistrate înainte de intrarea SC Oltchim SA în insolvenţă, iar 62 de milioane după intrarea în insolvenţă. Aceste datorii constituie neplata aburului industrial şi al energiei electrice furnizate de CET. Astfel, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie al CET Govora, dată săptămâna trecută, se reduce livrarea de abur industrial pentru Oltchim. „Domnul Ponta a spus că guvernul nu se poate implica direct în această situaţie, fiindcă s-ar considera un ajutor de stat dat Oltchimului, iar normele europene nu permit aşa ceva. Dar a promis că se va implica activ pe lângă celelalte unităţi economice private pentru a găsi soluţii să ajute Oltchimul, implicit CET-ul”, a mai afirmat Ion Cîlea.

 

Premierul a promis ştergerea datoriilor CET şi EM Berbeşti-Alunu

Printre liderii de sindicat care au participat la întâlnire s-a aflat şi viceliderul Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vâncea. Acesta a precizat că Victor Ponta făcut o promisiune importantă pentru judeţul Vâlcea. „Premierul ne-a promis că rezolvă situaţia unor societăţi vâlcene, ştergând datoriile istorice ale CET Govora şi ale Exploatării Miniere Berbeşti-Alunu. Mi s-a părut foarte deschis şi receptiv la nevoile noastre şi nici vorbă de vizită electorală. Noi i-am cerut ministrului Niţă să-l cheme pentru a ne asculta păsurile. Şi domnul ministru l-a chemat, deci n-a fost vreo pregătire prealabilă. Şi cu atât mai bine pentru că nu au participat politicieni. În afara de domnul preşedinte Cîlea, care a participat mai mult ca şef administrativ, n-a mai fost niciun politician. Dacă erau, mă tem că discuţiile s-ar fi tensionat şi n-ar fi ieşit aşa bine”, a declarat Vâncea.

Raspunsuri

SE STIE CA BANDITUL DE ZAREMBA..,,NU E PICASSO...

#26310 PARCA NOI NU STIM CINE VREA RADEREA,PRIETENUL LUI CRA,CRA,CERNEV MAGARUL

2014-09-12 10:37:40


Musafir

#26319 Re: Victor Ponta a vizitat „bolnavul” petrochimiei româneşti

2014-09-13 13:46:37

#26309: - Victor Ponta a vizitat „bolnavul” petrochimiei româneşti 

 "Vizită neaşteptată a primului-ministru Victor Ponta la Oltchim s-a lăsat cu promisiuni de bun augur pentru judeţul Vâlcea."

Cate vizite si cate promisiuni mai vreti sa primiti pentru a vedea cat de prosti si de pacaliti sunteti.

VOTATI P.S.D. - VOTATI LOCURI DE MUNCA (UN MILION)