Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#24997 DNA anunta jihadul pentru baroni? “Sunt foarte multe denunturi”

2014-08-11 09:48

http://www.stiripesurse.ro/dna-anunta-jihadul-pentru-baroni-sunt-foarte-multe-denunturi/

 

Pe baronii judeteni, indiferent de culoarea lor politica, ar putea sa-i astepte vremuri si mai grele decat in prezent, cand multi dintre ei au fost plimbati la DNA. Sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a anuntat luni ca exista la DNA “foarte multe denunturi” in ultima perioada.

Intrebata cum comenteaza acuzatiile aduse DNA-ului, ca saltă baroni in an electoral, Kovesi a spus ca dosarele instrumentate de procurorii anticoruptie n-au nicio legatura cu alegerile din acest an.

“Poate daca infractorii comit fraude dupa anii electorali, poate sa fie o explicatie. In foarte multe din acest dosare am primit informari din partea SRI inca dinainte de a incepe acest an electoral. Nu are nicio legatura cu anul electoral (…) Noi nu avem niciun fel de legatura cu spatiul politic”, a declarat Kovesi la Adevarul Live.

Sefa DNA a tinut sa precizeze ca in continuare se primesc “foarte multe” denunturi cu privire la alesii locali.

“Sunt foate multe denunturi care se fac in ultimul timp cu privire la primari, parlamentari, secretari de stat, directori de institutii din administratia publica centrala si locala, presedinti de Consilii Judetene”, a mai declarat Laura Codruta Kovesi, potrivit sursei citate.

Raspunsuri


Musafir

#24998 Re: DNA anunta jihadul pentru baroni? “Sunt foarte multe denunturi”

2014-08-11 11:57:35

#24997: - DNA anunta jihadul pentru baroni? “Sunt foarte multe denunturi” 

http://www.impactreal.ro/2014081017385/Ion-Cilea-apare-pe-harta-neagra-a-presedintilor-cercetati-de-DNA.html

 

 

Ion Cilea apare pe harta neagra a presedintilor cercetati de DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, apare pe „harta neagră” a României, printre preşedinţii de consiliu cercetaţi de DNA. Pe această hartă, jurnaliştii din presa centrală au „înnegrit” judeţele unde cei mai importanţi aleşi locali, respectiv preşedinţii de consilii, sunt fie cercetaţi penal, fie aflaţi în procese de natură penală sau sunt condamnaţi în prima fază. Se observă, astfel, cum mai mult de jumătate din ţară a devenit penală, pentru că 26 de judeţe, din 41, sunt negre, plus o jumătate din Capitală. În zonă nu are probleme penale doar Ion Cîlea, ci pare să se construiască o adevărată autostradă a dosarelor penale, care porneşte din Cluj, ajunge la Sibiu, unde Ioan Cindrea a fost deja trimis în judecată, şi apoi ajunge în Oltenia, preşedinţii din Vâlcea şi Dolj fiind amândoi anchetaţi de DNA. În acelaşi fel, anchetatorii par să fi terminat şi autostrada Braşov-Bucureşti, doar partea de sud a Olteniei scăpând, până acum, de probleme penale pentru aleşii judeţeni. Mai grav este că preşedinţii Consiliilor Judeţene care au acum probleme cu legea sunt nişte personaje foarte importante în judeţele pe care le reprezintă ei, fiind direct răspunzători în faţa cetăţenilor care i-au ales. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a recunoscut, la un moment dat, în mod public faptul că are probleme penale cu DNA, dar a aruncat, în grabă, vina asupra liberalilor. „M-au reclamat şi la DNA, dar mie nu au ce-mi face, oricât ar încerca. Stau într-un apartament la etajul 4, n-am maşină, nu mă ocup de afaceri.”, a afirmat atunci preacinstitul lider social-democrat vâlcean.