Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#24554

2014-07-25 04:24

Nu stiu daca avocatii si-au batut sau nu joc de noi, sigur insa s-au orientat la o speta din care au castigat mult cu eforturi minime. Ca situatia era defavorabila din start noua disponibilizatilor se stoia de la inceput. Numai cine nu a vrut sa auda si sa creada nu a stiut. Problema mare este de fapt LEGEA care permite aceasta situatie. Permite ca o firma in insolventa sa nu-si plateasca datoriile catre angajati si disponibilizati dar totusi sa tina 20 de directori cu masina la scara si alte bonusuri babane.
Aici e problema.
Si asta trebuia taxat de fapt daca exista o coeziune intre oamenii din Oltchim indiferent de caste.

Raspunsuri


Musafir

#24555 Re:

2014-07-25 05:29:05

#24554: -

Imi pare rau sa te contrazic, dar legea nu permite decat achita (Legea nr.85/2006, Art. 3, AL.20,AL. 22) si sa ai termene de redresare si achitare, sa treci pe plus. Voi daca nu cititi eu n-am nicio vina si nici altii. Vezi, deja ai spus adevarul, acele masini pot fi vandute asa spune legea si posturile restructurate, n-ai profit incepi sa vinzi diin societate tot ce poti vinde (s-a indeplinit si asta, s-a vandut din combinat, dar banii noi nu i-am primit fiind, primii creditori prioritari la plata salariatiilor, plati salarii compensatorii si angajatii salarii ), pana-ti achiti TOT la zi si faci reorganizare, pentru ca restructurare salariati si activitate s-a realizat, insa acum trebuie sa merga la urmatorul pas, ACHITARE CREDITORI, ASA SPUNE LEGEA, DACA NU INDEPLINESTE PASII ACESTIA INTRA IN FALIMENT.

CITITI FRATILOR, RECITITI LEGEA. LASATI POVESTILE SPUSE DE NESTIUTORI, DACA INCALCA CINEVA LEGEA AIA SUNTETI VOI SA NU O RESPECTATI SI EI ABUZEAZA DE VOI CA NU O STITI.

FALS: INSOLVENTA ESTE PENTRU ACHITARE. NU SE ACHITA CE ESTE INAINTE DE INSOLVENTA SI ACELEA AU INTRAT LA MASA CREDALA, DUPA CE IESE DIN INSOLVENTA SE ACHITA SI CE ESTE LA MASA CREDALA, DE CAND AI DAT STARTUL INSOLVENTEI, TREBUIE SA ACHITI LA ZI PLATILE CATRE SALARIATI (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI), DUPA RESTUL CREDITORILOR IN ORDINEA CREANTEI LOR.

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

Legea 85/2006

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;