Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#23910 ASTA SPUI TU - LEGEA SI CE TREBUIA ADUS LA CUNOSTINTA DIN PARTEA SALARIATILOR!!!!!!!!!!!

2014-07-15 18:50

#23892: - LEGEA SI CE TREBUIA ADUS LA CUNOSTINTA DIN PARTEA SALARIATILOR!!!!!!!!!!!

ASTA SPUI TU - LEGEA SI CE TREBUIA ADUS LA CUNOSTINTA DIN PARTEA SALARIATILOR!!!!!!!!!!!
SA VEDEM CE SPUN SI AUTORITATILE STATULUI ... PRIN VOCEA LUI DUMITRU CORNOIU CARE DEJA SE CREDE SFANT! VENITI DE LUATI ... "CITIRE"!

http://www.impactreal.ro/Dumitru-Cornoiu-De-cand-am-venit-in-functie-parca-as-fi-Sfantul-Grigore.html

Dumitru Cornoiu: De cand am venit in functie parca as fi Sfantul Grigore

Dumitru Nicu Cornoiu, noul prefect al judeţului Vâlcea, a acordat un interviu cititorilor Impact real, în care a povestit cum a fost surprins de numeroasele probleme cauzate de inundaţii şi cum a reuşit să-i determine pe disponibilizaţii de la Oltchim să renunţe la greva foamei, dar şi ce şi-a propus în ceea ce priveşte administraţia din teritoriu.
Prefectul afirmă că, în problema fenomenelor naturale de la Vâlcea, parcă ar fi „Sfântul Grigore”, şi spune, în glumă, că, în cazul în care ar şti că aceste fenomene sunt cauzate de el, ar demisiona imediat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Impact real:
"De când aţi ajuns în funcţie aţi întâmpinat probleme şi în ceea ce priveşte personalul disponibilizat de la Oltchim, care a făcut greva foamei în faţa Instituţiei Prefectului. Cum aţi reuşit să-i determinaţi să renunţe la această formă de manifestare?"

Dumitru Cornoiu:
"Toate problemele pot fi gestionate, iar obligaţiile instituţionale sunt zero.
Noi nu avem obligaţii pentru acordul acesta, nici Guvernul nu are, pentru că obligaţiile sunt ale societăţii şi ale oamenilor. În contractul colectiv de muncă se stipulează cine trebuie să plătească, de ce trebuie să plătească şi angajamentele fiecăruia.
Oamenii au venit aici, au făcut greva foamei, dar am stat de vorbă cu ei personal şi i-am lămurit că trebuie să renunţe la astfel de manevre, care au logica lor, dar nu li se pot rezolva problemele. Pot veni să stea în fata Prefecturii 2.000 sau 10.000 de oameni, dar Prefectura nu are bani să le dea.
Toate aceste demersuri trebuie făcute legal, se pot atribui în situaţii de conflict nişte sume prin aprobare guvernamentală, şi este vorba de plăţi compensatorii, dar ele trebuie planificate în buget, deoarece totul în această ţară funcţionează după un anumit buget,
Guvernul are un buget, dar, dacă nu au fost planificate anul acesta, nu pot fi dislocate nişte fonduri de la alte capitole bugetare şi să fie îndreptate către salvarea Oltchim, pe forma aceasta. T
rebuie să înţeleagă şi oamenii că demersuri facem dacă este nevoie să le facem, iar dacă nu, acoperirea fondurilor necesare, în jur de 7 milioane de euro, cât trebuie să asigure plăţile compensatorii, ar reveni în sarcina conducerii Oltchimului şi este bine să nu mai stea de ceartă, ci să încerce să-şi rezolve problemele.

 

================================================================================

Deci totul este pasat catre conducerea OLTCHIM care TREBUIE SA REZOLVE ACEASTA PROBLEMA!

Raspunsuri


Musafir

#23914 Re: ASTA SPUI TU - LEGEA SI CE TREBUIA ADUS LA CUNOSTINTA DIN PARTEA SALARIATILOR!!!!!!!!!!!

2014-07-15 19:27:02

CORNOIU DA-TI DEMISIA INCOMPETENTULE SI LA AJOFM LA FEL AI FOST, UN PIERDE TIMP SI IMBARLIGA LUMEA CU MINCIUNI, ASTA A FOST CRITERIUL TAU DE PUPINCURIST SI LINGAU DE AI AJUNS IN FUNCTIA ASTA ACUM, SA LINGI BINE... , VEZI CA E POZA CAND SALIVEZI PUPAND SI MANGAIND DUIOS CA AI FOST UNS PREFECT.

#23910: - ASTA SPUI TU - LEGEA SI CE TREBUIA ADUS LA CUNOSTINTA DIN PARTEA SALARIATILOR!!!!!!!!!!!

CORNOIU A SFIDAT TOT IN JURUL LUI SI LA ULTIMA "INTALNIRE" DE-O CAFEA LA PREFECT, A SFIDAT DISPONIBILIZATII SI NICI NU I-A BAGAT IN SALA DE DIALOG-SOCIAL CARE TREBUIA SA FIE STRICT PENTRU INTERESELE SALARIALE ALE TUTUROR (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI)

DISPONIBILIZATI N-AU AVUT ACCES IN SALA DE SEDINTE.

FOTO: Prefectul de Vâlcea i-a sfidat pe foştii angajaţi ai Oltchim

Mai 12, 2014 Scris de  Claudia STANCIU

http://www.voceavalcii.ro/2014051221351/FOTO-Prefectul-de-Valcea-i-a-sfidat-pe-fostii-angajati-ai-Oltchim.html

Un pic de tămâie la capul mortului, Oltchim!

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10288-un-pic-de-tamaie-la-capul-mortului-oltchim

 

 

 


http://www.criterii.ro/images/poze/Comisia%20de%20Dialog.JPG...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#23900

2014-07-15 18:16

 

Apropo, cand mai PLEACA SINDICATELE LA PREFECTURA SA NU INGHITITI MINCIUNA CA FAC PLANURI DE PORNIRE SECTII OLTCHIM, NICIODATA NU SE DISCUTA TEMA ASTA ACOLO, LA PREFECT MERG DOAR PENTRU A CERE SALARIILE TUTUROR LA ZI PLATITE (SALARIATI ANGAJATI SI SALARIATI DISPONIBILIZATI ), PREFECTUL ESTE REPREZENTATUL STATULUI ROMAN (GUVERN) IN TERITORIU, PENTRU PORNIRE OLTCHIM SI PLAN DE REORGANIZARE SUNT PERSOANE CARE INCASEAZA MILIOANE CU MULTE ZEROURI IN EURO. DACA ACESTI ASA ZISI LIDERI APARA INTERESELE SALARIATILOR, PAI SA NU MAI MINTA.

SALARIATI (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI). Pana la stingerea litigiilor de  munca,  disponibilizatii au statut de salariat fara angajare, asa ca liderii de sindicat sunt obligati sa le apere interesele, NU CUM S-A INTAMPLAT LA ULTIMA INTALNIRE LA PREFECT CAND  NU AU FOST INCLUSI IN SALA DISPONIBILIZATII.

AMANDOUA PARTILE TREBUIE SA AIBE REPREZENTATI APTI MINTAL LA DIALOGURILE CARE PARTICIPA SINDICATELE, NU INAPTII CARE SUNT PUSI LA COMANADA SA SEMNEZE.

AU OBLIGATIA SA COMUNICE TUTUROR IN PRESA TOT SAU SCRIS IN SECTII.