Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#21544 Ministrul Economiei dezvaluie ce planuri are pentru Oltchim: Daca nu il privatizam in iunie...

2014-06-03 15:09

http://www.ziare.com/oltchim/privatizare/ministrul-economiei-dezvaluie-ce-planuri-are-pentru-oltchim-daca-nu-il-privatizam-in-iunie-1302501

http://194.88.149.155/7f/df/50/de/news_1302501_news_id_mmid.jpg?c=6ceadb6ae0fbef...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Economiei, Constantin Nita, a prezentat, marti, planurile pe care le are Guvernul cu combinatul chimic Oltchim.

"Oltchim reprezinta un obiectiv pentru Guvern. Daca nu-l privatizam nici in 6 iunie (asa cum s-a angajat Executivul - n.red.) vom reusi alta data. (...) Sa nu-si inchipuie cineva ca vom inchide aceasta fabrica", a afirmat Nita in cadrul unui forum pe teme energetice, informeaza Mediafax.

Oficialul a mai spus ca este esential ca Oltchim sa nu mai acumuleze pierderi, insa pentru ca acest lucru sa se intample este necesar sa se gaseasca finantare pentru redeschiderea unei linii de productie.

Angajati ai Oltchim in greva foamei - isi cer salariile compensatorii

"Exista investitori care vor sa ia la pachet Oltchim si Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom - n.red.). Avem discutii si cu OMV Petrom", a mai spus Nita, conforn sursei citate.

Guvernul a incercat de multe ori sa privatizeze acest combinat, cea mai recenta fiind in martie, cand nu a fost depusa nicio oferta.

Ministerul Economiei detine 54,7% din actiunile Oltchim. Combinatul a intrat in insolventa in ianuarie 2013.

Raspunsuri


Musafir

#21549 SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE! SI SE PARE CA IAR NE-AI MINTIT.

2014-06-03 18:10:22

#21544: - Ministrul Economiei dezvaluie ce planuri are pentru Oltchim: Daca nu il privatizam in iunie...

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/02/sa-nu-ne-mintiti-domnule-presedinte-ion-cilea-oltchim-va-fi-preluat-saptamana-viitoare-de-o-companie-din-china/

SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE!

Ion Cîlea: „Oltchim va fi preluat săptămâna viitoare de o companie din China!“

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2014/01/ion-cilea214-567x320.jpg...

"Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat vineri în cadrul şedinţei ordinare, că în cursul săptămânii viitoare, Oltchim va fi preluat de către o companie din China.

‘Trebuie să menţionez că sunt şanse mari ca săptămâna viitoare să se încheie aşteptarea de la Oltchim. Ieri, domnul ministru Niţă, întrebat de premierul Victor Ponta care este situaţia de la combinatul vâlcean, ministrul a dat asigurări că în cursul săptămânii viitoare, o companie din China va semna pentru preluarea pachetului de la Oltchim şi mai ales păstrarea celor 2.400 de angajaţi. Eu cred că asta va fi cea mai bună veste pentru vâlceni’, a menţionat Ion Cîlea.

Oltchim, cel mai mare agent economic din Vâlcea, se află în insolvenţă din ianuarie 2013, lucrează la 25% din capacitate şi se încearcă privatizarea de mai mulţi ani.

Ultimul termen de privatizare anunţat este 6 iunie." (Agerpres)