Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#21494 Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

2014-06-02 14:41

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/scandalul-platilor-compensatorii-oltchim-ajuns-diicot-200-fosti-angajati-depus-plangere-conducerii-combinatului-1_538c69f80d133766a839f7ca/index.html

http://media.rtv.net/image/201406/w620/oltchim_37666500_83624700.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consorţiul chinez format din BAOTA Petrochemical şi JUNLUN Petroleum ar urma să depună vineri o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului chimic vâlcean Oltchim, a declarat luni, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

'Din câte am înţeles, o delegaţie de la Oltchim formată din administratorii judiciari, administratorul special şi directorul adjunct au plecat duminică în China pentru a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro, bani pe care partea chineză îi oferă pentru mărirea capacităţii de producţie şi pentru a deschide noi secţii, oxoalcool, anhidridă ftalică. Am înţeles că miercuri şi domnul ministru Niţă va fi prezent în China, iar vineri, pe 6 iunie, am avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului', a precizat Cernev.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea sa.

Ultimul termen anunţat oficial este cel de 6 iunie. Între timp, situaţia foştilor salariaţi care au fost disponibilizaţi în iunie 2013 şi care au solicitat plăţile compensatorii promise s-a complicat în momentul în care pe fişele lor fiscale au apărut înscrisuri prin care se menţiona că aceste plăţi au fost încasate.

În consecinţă aceştia au protestat în ultimele zile atât în faţa sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), cât şi a Prefecturii pentru a fi lămuriţi cu datele apărute pe aceste fişe.

Reprezentanţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd şi administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat pe 25 noiembrie 2013, în prezenţa ministrului de atunci al Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procedura de vânzare a combinatului Oltchim.

Oltchim este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. La sfârşitul anului trecut, acesta a fost împărţit în două entităţi - Oltchim SPV şi Oltchim. Oltchim SPV a preluat activele perfomante şi a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, când nu s-a prezentat niciun investitor.

Raspunsuri


Musafir

#21498 SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

2014-06-02 18:25:22

#21494: - Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/1512631_496236067176484_4702...

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!

Te-ai trezit Cerneve?


Ce faci acum dai declaratii in pijama ... puslama "care este"?
Du-te bai si te culca si lasa-ne pe noi in durerea noastra.
Afara cu tine din Oltchim!
Daca mai ai tupeul sa dai declaratii spune cum te-au prins pe tine dormind in pijamale in timpul programului de lucru sau, daca ai alta versiune, ... cum te-au "lucrat" pe tine cei care "s-au inhaitat" sa te prinda dormind!

Hai curaj ... spune tot, da drumul vuvuzelei.

#21238: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu!

Cernev, la somn în timpul serviciului

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent", a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.

PROVOCARE PENTRU PRESA: CERETI PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII OLTCHIM!

- AI DORMIT SAU NU AI DORMIT, CERNEVE?
- AI FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ... FOTOGRAFIAT SI FILMAT? DIN ARTICOLUL PUBLICAT DE ZIUANEWS AFLAM CA AVEAI (ASA CA TOT SALARIATUL DIN OLTCHIM) TOT CONFORTUL NECESAR SOMNULUI, INCLUSIV PIJAMALE.
- CONTEAZA CINE TE-A PRINS SAU CONTEAZA CE-IA FACUT?
- DE CE TE-AIREFUGIAT IN CONCEDIU (MEDICAL SI DE ODIHNA)?
- SA TRAGI DE TIMP? SA TRAGI SFORILE?
- SA ARUNCI BATISTA PE TAMBAL?

Cernev trebuie dat afara fara drept de apel.

Faptul ca a dormit in timpul programului de lucru intr-un post (DISPECER DE PRODUCTIE - mai ales cand este un singur dispecer pe tura de 24 h) care presupune responsabilitate maxima si foarte multa atentie ESTE DE NATURA (PENALA) SI A PUNE IN PERICOL BUNA FUNCTIONARE A INSTALATIILOR DIN OLTCHIM!

Daca cineva are alta parere si considera ca Cernev nu este un PERICOL IN OLTCHIM in ideplinirea atributilor avute ca DISPECER DE PRODUCTIE (desi parerea mea este ca Cernev este un pericol din toate punctele de vedere pentru OLTCHIM si OLTCHIMISTI) atunci conducerea OLTCHIM trebuie sa desfinteze acest post.

Oricum ai privi, Cernev trebuie dat afara fara drept de apel si trimis acasa sau in Bulgaria cum zice Remus!

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!
SA SE APLICE PREVEDERILE CODULUI MUNCII, ROI SI CCM SI IN CAZUL CERNEV!
CAZUL CERNEV ESTE "PENAL" PENTRU CA A LASAT O INTREPRINDERE CHIMICA (PRACTIC O BOMBA) NESUPRAVEGHEATA.





Musafir

#21507 Re: Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

2014-06-02 19:18:14

#21494: - Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

Este o minciuna marca PONTA si CILEA via CERNEV!

Daca vineri vom "avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului" adica in maxim o luna chinezii trebuie sa vina cu banii (vedeti cazul Oltchim - DD si cazul CFR - Gruia Stoica) nu inteleg de ce ministrul Nita, administratorii judiciari, administratorul special si directorul adjunct trebuie sa se intalneasca cu aceiasi investitori chinezi pentru "a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro".

Ceva nu se leaga si nu suna bine!