Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CRISTI

#21312 Sume datorate de DISPONIBILIZATI

2014-05-30 15:07

Stimati colegi,
Problema este ca documentele de la ANAF si de la PILONUL II de PENSII arata ca OLTCHIM A VIRAT BANII DISPONIBILIZATILOR (TAXE SI IMPOZITE) deoarece:
1.Conform pct.4 din "COMUNICATUL" nr.4847/29.05.2014 semnat de conducerea OLTCHIM, se spune ca impozitele si taxele sunt datorate de Oltchim si nu de salariati. FALS, DEOARECE OLTCHIM DATOREAZA LA STAT ATAT TAXELE SI IMPOZITELE RETINUTE DE LA SALARIATI CAT SI CELE CARE TREBUIE SA LE PLATEASCA SOCIETATEA PENTRU FIECARE SALARIAT. PROBLEMA ESTE CA DIRECTORUL DGFP VILCEA A CONFIRMAT CA BANII AU FOST PLATITI LA FISC (DEMONSTRATA SI PRIN FISELE FISCALE DEPUSE DE OLTCHIM SI ADEVERINTELE DE VENIT DATE DE DGFP ARGES SI VILCEA DATE DISPONIBILIZATILOR PENTRU 2013)!!!!!DECI FALS DIN PARTEA CONDUCERII OLTCHIM.
2.IN ACELASI COMUNICAT SE MENTIONEAZA CA PLATA SUMELOR SE VA FACE CONFORM "PLANULUI DE REORGANIZARE/PROGRAMULUI DE PLATA A CREANTELOR".
CARE PROGRAM DE REORGANIZARE, PENTRU CA EL NU EXISTA NICI ACUM, IAR LA MASA CREDALA (CREANTE!)NU PUTEAU FI PUSE DEOARECE CONFORM LEGII INSOLVENTEI LA MASA CREDALA SE PUN DOAR SUMELE RESTANTE LA DATA INTRARII IN INSOLVENTA, ORI PERSONALUL A FOST DISPONIBILIZAT IN IUNIE 2013 (APROAPE 5 LUNI DUPA INTRAREA IN INSOLVENTA)??????????
3.'BOMBOANA PE COLIVA' VINE DE LA INFORMARILE DATE DE FIRMELE CARE SUNT INSCRISE IN PILONUL II DE PENSII, CARE ESTE PRIVAT SI CARE NU ARE INTERES SA MINTA CU PRIVIRE LA BANII VARSATI DE CATRE STAT PENTU CEI 2% CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE. CEI CARE AU PRIMIT ACASA ACESTE PLATI AFERENTE ANULUI 2013 POT OBSERVA CA IN LUNA IN CARE FIGURAZA CA AU LUAT SALARIILE COMPENSATORII AU O CONTRIBUTIE LA SISTEMUL DE PENSII MAI MARE DECAT IN LUNILE ANTERIOARE CAND AU LUAT SALARIUL SAU IN LUNILE ULTERIOARE CAND AU FOST IN SOMAJ(ATENTIE DECALAJUL ESTE DE CCA 2 LUNI)!!!!!!
Eu am prezentat cele constatate din documente si nu din vorbe.Organele abilitate ale STATULUI trebuie sa-si faca datoria corect, tinand cont de cele prezentate mai sus.
Cu speranta ca OLTCHIM-ARPECHIM va fi SALVAT, aparat de toti cei care mai tin la aceasta TARA si ca cei care sunt pusi sa o apere, inlatura raul,coruptia,implicarea politicului in interes personale sau de partid si pe cei care vor sa se imbogateasca peste noapte, va urez un viitor precum il ganditi fiecare.
FITI UNITI SI NU INFLUENTATI DE LUPTELE SINDICALE CARE SE TRANSFORMA IN LUPTE PERSONALE SI DE INTERESE ALE UNOR PERSOANE!
LUPTATI PENTRU REPORNIREA OLTCHIM-ARPECHIM !

Raspunsuri


Musafir

#21313 Re: Sume datorate de DISPONIBILIZATI

2014-05-30 16:12:58

#21312: CRISTI - Sume datorate de DISPONIBILIZATI

Foarte corect, nu trebuie lasati si nici UITATI. Sa raspunda in fata legii TOTI.

ueeeee

#21327 Re: Sume datorate de DISPONIBILIZATI

2014-05-30 18:09:55

#21312: CRISTI - Sume datorate de DISPONIBILIZATI

imi pare rau sa iti spun dar oltchimul va intra in FALIMENT.

sunt cateva motive intemeiate:

in data de 6 iunie nu vine nimeni sa se angajeje sa cumpere o societate in halul in care se prezinta astazi (imi pare rau ca o sa am dreptate).

chiar daca nu s-ar cere cele aproape 1 miliard de euro datorie, doar pentru repornirile sectiilor - verificari tehnice si reparatii, reavizari, etc.- trebuiesc cam 80 milioane de euro. apoi pentru materii prime cam 70-80 milioane de euro (o suma subtirica). pentru utilitati inca 5-10 milioane de euro. salarii cam 4 milioane. linistit, pentru reponire trebuiesc cel putin 200 milioane de euro, asta daca acel cumparator poate sustine aceasta suma si este un cumparator de buna credinta si nu isi bate joc de angajatii societatii si porneste in siguranta. daca este dan diaconescu sau piperea (care nu stiu ca apa este o substanta chimica si ca clorul poate ucide), se poate porni cu 1 euro...

ca sa repornesti monomerul si pvc-ul iti trebuie specialisti. in oltchim nu mai sunt decat pomana (nume predestinat) si femeia de serviciu... mari specialisti.

nu stiu care este situatia de la pitesti, dar la valcea a ramas mai mult pleava, cateunul pe ici pe colo. iar cand iti bati joc de oamenii pe care i-ai avut, este greu sa mai vina cineva la tine sa te ajute...

administratorii nu si-au indeplinit atributiile stipulate in hotararea de intrare in insolventa si in legea insolventei.

 

asociatii societatii nu pot aduce aport la capitalul de lucru sau sa mareasca capitalul social. aici ar fi de spus urmatoarele considerente:

pkk - actionarul care vesnic a pus bete in roate si a ajutat statul roman sa aduca societatea in stare de faliment, nu o sa contribuie nici macar cu un zlot sau o centima de zlot la capitalul de lucru sau capitalul social.

statul, in calitate de actionar, nu va mai participa la nicio forma de capital - de lucru sau social - pentru ca legislatia nationala si a uniunii europene ii interzice in mod expres acest lucru, orice tentativa va fi sanctionata ca ajutor de stat nelegal si va obliga statul roman la plata unor amenzi mult mai mari decat sumele aduse ca aport la capitalul de lucru sau capital social.

orice tentativa de modificare a capitalului de lucru sau social va fi blocata de pkk.

actionarii minoritari - altii decat pkk - nu au puterea financiara de a ameliora capitalul de lucru si le-ar aduce prejudicii mai mari.

 

o alta mare problema va fi (in cazul fantezist in care cineva in afara pkk-ului s-ar prezenta la cumparare) colaborarea cu pkk. iar cel care vrea sa cumpere stie deja acest lucru pe care nimeni, dar nimeni din romanica nu vede si nu aude

 

PS:

in timp ce scriu aceste randuri, la europa fm aud corespondenta nicoletei ene in legatura cu actiunile disponibilizatilor la diicot si mistificarile vehiculate de administratorii judiciari... amar, crud si amar. tocmai de aceea sunt mai hotarat decat de obicei sa lupt ca sa ii dau in afara din meseriile pe care le practica in mod abuziv, cu efecte devastatoare asupra tuturor valcenilor.