Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#17357 Ponta nu vrea să se recunoască impotent politic în ceea ce priveşte situaţia de la Oltchim

2014-02-20 11:00

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/9d6c396f8ca73ebe2852dd025a862cdb_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Constantin Niţă a preluat interimar frâiele Ministerului Economiei, după demisia lui Andrei Gerea, iar premierul Ponta i-a cerut lui Niţă să preia „problema de la Oltchim". Ponta a spus în şedinţa de guvern că nu doreşte ca „situaţia de acolo să explodeze situaţia de acolo din lipsa de capacitate politică".

„Problemele ţării nu aşteaptă probleme politice. Domnule Niţă, o să vă rog, împreună cu fostul nostru coleg, domnul Gerea, imediat să preluaţi problema de la Oltchim. Acolo, din cauza prea multor schimbări, până la urmă nu a mai fost nicio soluţie şi n-aş vrea să explodeze acest lucru din lipsa noastră de capacitate politică de a asigura o coerenţă a măsurilor", a spus Ponta, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri.

În acest moment, situaţia de la Oltchim este staţionară, privatizarea combinatului având termen în data de 28 martie a.c. „Luna iunie 2014 este un termen limită până la care situația Oltchim trebuie finalizată într-un fel sau altul. În mod normal, pe calendarul actual, la finalul lui ianuarie trebuie să deschidem ofertele. Dacă lucrurile vor evolua în așa fel încât să se merite să prelungim puțin procesul de privatizare, și vorbim aici de data de 3 februarie, o vom face, pentru a da o șansă cât mai multor investitori puternici care sunt interesați să cumpere caietul de sarcini. Dar nu vom prelungi cu mult. Maximum o lună. Până înainte de Crăciun au fost cumpărate două caiete de sarcini" – susţinea Andrei Gerea, la Vâlcea, cu o zi înainte de a fi obligat să părăsească postul de ministru al Economiei.

Citiți mai mult despre: Ponta nu vrea să se recunoască impotent politic în ceea ce priveşte situaţia de la Oltchim - VoceaValcii.ro http://www.voceavalcii.ro/2014022019723/Ponta-nu-vrea-sa-se-recunoasca-impotent-politic-in-ceea-ce-priveste-situatia-de-la-Oltchim.html#ixzz2trJdU9Vi
Follow us: @VoceaValcii_ro on Twitter | voceavalcii.ro on Facebook

Raspunsuri


Musafir

#17359 Alți șomeri în curtea Oltchim.

2014-02-20 12:40:50

#17357: - Ponta nu vrea să se recunoască impotent politic în ceea ce priveşte situaţia de la Oltchim

http://www.curieruldevalcea.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=36846:alti-someri-in-curtea-oltchim&Itemid=312

 

Alți șomeri în curtea Oltchim.

http://www.curieruldevalcea.ro/media/k2/items/cache/oltchim_M.jpg...

Conform unor informații deținute de „Curierul de Vâlcea”, astăzi, la Râmnic, va sosi o delegație a patro­natului străin de la FCT Industrial SRL, societate cu o cifră de afaceri de câteva zeci de milioane de lei noi.

Delegația trimisă de acționariat are în vedere punerea în practică a deciziei de concediere a peste 100 de angajați și închiderea definitivă a liniilor de producție.

O lovitură grea dată industriei vâlcene dacă ținem cont că numai chiria pe care o plătea FCT pentru desfășurarea activității se situa la valoarea de 140.000 de euro, sumă încasată de Oltchim pentru un spațiu aflat în cadrul instalației dezafectate Electroliză I.

La toate acestea se mai adaugă și sumele pierdute de bugetul local ce ar fi urmat să fie obținute din impozitele directe sau indirecte.