Cetatenii discriminati de presedintele Basescu ii cer demisia

Quoted post

tot eu

#31610 unde sa trimitem petitia ?

2014-01-19 20:54

la absolut toate institutiile europene mentionate in afara de institutia prezidentiala cotroceni fiindca s-ar putea sa-l derutati pe cucul matrafoxat si sa v-o retrimita pentru mici modificari inainte de promulgare...dupa cum nu ar fi deloc exclus sa o trimita la curtea constitutionala pe cit de paranoic este la ora actuala !!!!

Raspunsuri


Musafir

#31699 Re: unde sa trimitem petitia ?

2014-01-19 21:02:16

Semnatarii acestei petitii doresc demisia acestui om din functia de presedinte din mult mai multe motive decat cele indicate de dumneavoastra; de aceea imi permit sa va propun sa inaintati aceasta petitie Parlamentului Romaniei in scopul initierii , in baza acestor numar de semnaturi, unui proiect de lege pt demiterea presedintelui, prin referendum sau prin votul Parlamentului ca organ reprezentativ al poporului roman, deoarece conform Constitutiei Romaniei, art. 74 permite initiativa legislativa a cetateniulor cu drept de vot. Sa incercam sa mergem pana la capat conform dorintei legitime a poporului roman.Iniţiativa legislativă    ARTICOLUL 74
(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
Acesta este articolul ce permite finalitatea acestei petitii din punct de vedere legal.De asemenea tin sa precizez ca, tot conf. Constitutiei Romaniei, autoritatile publice  sunt obligate prin lege sa raspunda petitiei:Dreptul de petiţionare    ARTICOLUL 51
(1) Cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor.

(2) Organizaţiile legal constituite au dreptul să adreseze petiţii exclusiv în numele colectivelor pe care le reprezintă.

(3) Exercitarea dreptului de petiţionare este scutită de taxă.

(4) Autorităţile publice au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii.

#31610: tot eu - unde sa trimitem petitia ?