Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

S. MAX

#11173 Re: Gerea a invitat companiile olandeze la discuții pe tema privatizării Oltchim

2013-11-06 09:22

#11171: - Gerea a invitat companiile olandeze la discuții pe tema privatizării Oltchim

Ministerul Economiei
Serviciul Comunicare si Relaţii Publice

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, l-a primit luni, 4 noiembrie a.c., pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, E.S. Matthijs van Bonzel. La întâlnire a participat şi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea.
Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, apreciind nivelul schimburilor comerciale ca fiind unul foarte ridicat, de natură să încurajeze şi alte proiecte viitoare comune.
Diplomatul olandez a transmis oficialului român interesul investitorilor olandezi pentru România, evidenţiind profilul atractiv şi competitiv al ţării noastre în domeniul IT&C.
La rândul său, ministrul economiei, Andrei Gerea, a admis faptul că România de ţine un potenţial important de dezvoltare şi atragere de investiţii în domeniul high-tech, atrăgând atenţia interlocutorului său şi asupra altor domenii care pot constitui oportunităţi pentru investitorii străini.
Demnitarul român a prezentat ambasadorului olandez demersurile Ministerului Economiei de atragere de investiţii la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, adresând cu acest prilej companiilor olandeze interesate o invitaţie la convorbiri pe acest subiect. Ministrul Gerea a transmis, de asemenea, ambasadorului Regatului Ţărilorde Jos o listă a companiilor din portofoliul ministerului aflate în proces de privatizare şi atragere de investiţii, asigurându-l de deschiderea părţii române pentru continuarea discuţiilor pe teme concrete de interes, pentru viitoare colaborări.
Ambasadorul Matthijs van Bonzel l-a asigurat pe ministrul Gerea că va transmite aceste informaţii investitorilor olandezi, referindu-se, in context, şi la domeniul responsabilităţii sociale, propunând o mai strânsă colaborare între reprezentanţii mediului de business din cele două ţări pe acest subiect.
Biroul de presă
al Ministerului Economiei

Raspunsuri

S. MAX

#11210 GEREA: prima MINCIUNA prin omisiune. Prima "TAXARE" europeana. Rusinicaaa!

2013-11-06 18:27:47

#11173: S. MAX - Re: Gerea a invitat companiile olandeze la discuții pe tema privatizării Oltchim

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2012-04-11-11976261-46-matthijs-van-...

"Ambasadorul Olandei, dupa ce a fost invitat la ministerul Economiei sa discute despre Oltchim: Romania sa realizeze reforma Justitiei si combatarea coruptiei pentru a atrage investitori.


Romania trebuie sa realizeze reforma in Justitie promisa in 2007, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, pentru a atrage investitii, afirma ambasadorul olandez la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, intr-o postare pe Twitter citata de Agerpres.

<< Pentru ca investitiile - romanesti si straine - sa vina, cel mai bine ar fi sa se realizeze reforma legislatiei, a justitiei si in combaterea coruptiei, promisa in 2007 de Romania, odata cu aderarea la Uniunea Europeana in 2007, monitorizata prin MCV >>, a scris ambasadorul.

Totodata, el a criticat stadiul << intarziat >> al reformei in companiile publice.

<< Ministrul Economiei, Andrei Gerea, invita investitii (olandeze) in Romania, de asemenea in companii de stat, unde stadiul reformei este intarziat >>, puncteaza Matthijs van Bonzel.

Afirmatiile sale vin dupa o intalnire avuta luni cu ministrul Economiei, Andrei Gerea, care a invitat companiile olandeze la discutii pe tema privatizarii combinatului petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea.

Partea romana parea insa mult mai optimista dupa intalnirea de luni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------"

Preluare partiala a articolului scris de R.M. in HotNews - http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15970192-ambasadorul-olandei-dupa-fost-invitat-ministerul-economiei-discute-despre-oltchim-romania-realizeze-reforma-justitiei-combatarea-coruptiei-pentru-atrage-investitori.htm