S.O.S. familia!

Quoted post


Musafir

#1974 Re: Re: 1968

2013-09-02 10:07

#1972: amelia - Re: 1968 

 de-ar veni americanii cu ce au mai bun, sa fie bineveniti. insa ar fi bine ca orice musafir, sa tina seama si de gazda, sa nu-i impuna lucruri care nu tin de structura fiintiala a acelei gazde. daca tot sunt unii atat de multiculturalizati, ar trebui sa stie foarte bine caracterul gazdei si sa tina seama de asta. altfel este ca un buldozer care intra pe un sit istoric si-l rade de fata pamantului. asta ar fi samovolnicie.

pana acum de la americani (si alti occidentali) ne-a purces cel mai pregnant vedetismul, libertinajul imoral si multe alte doctrine ciudate. cred ca romanii au dreptul de a alege ce sa-si insuseasca de la alte culturi si civilizatii si nu a li se impune prin tertipuri subversive si subliminale si chiar cu forta. nu, multumim, nu ne trebuie. pana una alta, ar avea si americanii de invatat multe de la noi, lucruri pe care le-au pierdut, sau nu le-au avut niciodata. naturalul sacru si autentic.

Raspunsuri

amelia

#1994 Re: Re: Re: 1974

2013-09-02 10:43:05

#1974: - Re: Re: 1968

Daca eram atat de blanzi si de crestini ,occidentalii nu ar fi gasit piata de desfacere la noi , dar se vede clar ca mai mult eram niste comunisti dornici de libertate desfranata decat niste crestini deschisi altor valori culturale . In afara de comunism nu eram si nu suntem capabili sa asimilam ce e bun dintr-o democratie , ne-am invatat sa fim condusi , sa ni se dicteze , e greu sa schimbi o mentalitate care pe deasupra nu e dispusa sa se schimbe. Cum ca americanii ar invata sacrul si autenticul de la noi e depasit , taranii nostri nemaiavand cultura de pe vremea lui Alecsandri ci din contra si aici tembelismul comunismului si subcultura si-au facut aparitia : ar ramane uimit un american sa afle ca BIBLIA  a fost scrisa de.. Eminescu sau de patriarhul ortodox ... asta spune tot . Nu mai exista generatia simpla , fara carte  dar cu o inteligenta nativa in ruralul Romaniei ci decat produsul comunismului : noi muncim , nu gandim . Sa ne lasam de falsa grandomanie cum ca americanii ar avea ceva de invatat cand noi insine nu avem lectia pusa la zi . In afara de muntii , pe alocuri inca virgini si frumusetea lor ,occidentalii nu vad altceva demn de admirat sau , cu atat mai putin de urmat . Sa nu ne imbatam cu apa rece si nici nu e bine ca si crestini sa ne credem buricul pamantului .




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...