S.O.S. familia!

Quoted post

Iris

#164

2013-08-12 16:45

In textul petitiei scrieti: "Din iubire si respect, cauti sa intelegi cauza, iar din responsabilitate vezi si efectul." Doamna, va intreb (mai mult retoric, nu astept aici un raspuns scris): ati incercat sa intelegeti inainte de a redacta textul petitiei? Ar fi multe lucruri pe care le-as critica la textul in sine al petitiei (de exp, de cand suntem "un popor care se manifesta ca crestin"?!), dar cred ca e mai util sa va las pe dvs si pe cititori cu provocarea asta: am incercat sa intelegem homosexualii, am incercat sa ne punem in locul lor inainte de a ne declara pro sau contra emisiunea cu pricina? Cu bine,

Raspunsuri

Live

#167 Re:

2013-08-12 17:11:02

#164: Iris -

Am prieteni care fac parte din minoritatea sexuala si stiu destul de bine care sunt „categoriile” de homosexuali, dupa modul in care ajung/se nasc asa. Sunt total de acord cu acele uniuni consensuale. Cred ca se merge dincolo de asta.

Am semnat petitia nu pt a ma arata contra minoritatii gay, ci contra intregului context. Nici nu as putea fi contra unor persoane care traiesc zilnic cu povara unei existente „altfel”. Viata comunitatii cu pricina este departe de a fi vesela si colorata, daca se ajunge la sufletele acelor oameni. Oameni care ar da orice pt a fi „normali”...

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

#195 Re:

2013-08-13 07:18:20

#164: Iris -  

 

Iris, eu sunt foarte atenta cu cuvintele mele, evident. La fel de evident este ca, indiferent daca/ce astepti, aici este logic ca nu-ti pot da un altfel de raspuns decat scris! N-am inteles la ce te referi cand  ma intrebi daca am inteles textul petitiei (ma intrebi asa: 'ati incercat sa intelegeti inainte de a redacta textul petitiei?' ; deci sa inteleg... ce?), dar trecem peste asta. Cred ca ai avut o alta scapare.

Facem analiza pe text? Bun. "Din iubire si respect cauti sa intelegi cauza(1), iar din responsabilitate vezi si efectul.(2)" - asta vrand a zice ca orice bine(1) trebuie sa fie anticipat de respingerea raului(2). Binele nu-l poti cunoaste si face fara sa iubesti si deci, fara respectul fata de propria persoana si implicit fata de ceilalti(1), iar dintr-un sentiment de responsabilitate ai o viziune de ansamblu asupra consecintelor.(2)

A scoate dintr-un text fragmente si-a le aranja dupa propria rastalmacire este mai mult decat penibil atunci cand ceri lamuriri PE TEXT, de aceea am sa te rog sa recitesti si sa vezi contextul si legatura dintre cuvinte. N-am scris ca suntem un ''popor care se manifesta ca crestin'', ci “Nu poate fi indus la nivelul unui popor care se identifica si se manifesta ca fiind crestin, un alt model de “familie”, printr-un show tv care incearca sa ne impuna nefirescul.”

Mi-am facut licenta in fenomenul alcoolismului. Un an de zile si mai bine de-atat, am studiat fenomenul ca sa-mi aleg/culeg la mod teoretic datele, apoi a urmat practica de care m-am folosit pentru lucrare. Si nu a fost nevoie sa beau ca sa inteleg fenomenul, ma crezi?

sorin h

#473 Re:

2013-08-18 00:33:41

#164: Iris -

de cand suntem "un popor care se manifesta ca crestin"?

din timpul lui Traian

 

am incercat sa ne punem in locul lor inainte de a ne declara pro sau contra emisiunea cu pricina?

da, am incercat. .. n-am reusit
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...