S.O.S. familia!

Quoted post

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

#51

2013-08-08 18:27

Pentru ca administrez petitia, urmaresc tot ce scrieti. Este impropriu sa multumesc cuiva, pentru ca fiecare semnatura nu vine spre mine, ci spre lumea in care traim. Dar ii multumesc lui Dumnezeu cu mare bucurie cand vad ca ne putem aduna in acelasi gand toti. Deci se poate! Fiecare trebuie sa aiba partea sa de initiativa si de actiune, dincolo de a semna o petitie, fie si doar prin pastrarea convingerii ca oamenii nu si-au putut intemeia traditii solide fara ajutorul lui Dumnezeu. Si, pentru ca Dumnezeu ne-a ajutat intotdeauna atunci cand am pastrat traditia incununad-o cu rugaciune, si pentru ca unii dintre noi ne rugam cuminte doar din traditie, Dumnezeu lucreaza in noi prin toate actiunile noastre.
Nu asteptam nimic de la nimeni, si acum ma adresez categoriei de homosexuali, si nu dorim sa luam nimic nimanui, niciun drept, nicio placere. Fiecare traieste dupa cum doreste. Nu ''strivim corola de minuni a lumii'' condamnand iubirea. Insa, cand iubirea pentru o persoana de acelasi sex atinge dimensiuni ale atractiei trupesti, este semn ca o alta instanta superioara noua isi aroga suprematia. Diavolul este mai inteligent decat credeti, altfel n-ar reusi, prin viclenie, sa contorsioneze atat de puternic niste legi universale ale oricarei fiinte. Fie ca vreti sau nu sa credeti, sunteti atinsi de viclenia necuratului care, folosindu-se de slabiciunile voastre, stie exact cum sa va infulenteze. Nimeni nu va vrea raul, izolarea sau condamnarea. Sfantul Siluan Athonitul spunea, cand era intrebat cum intelege faptele nefiresti ale cuiva, asa: "Daca Dumnezeu il ingaduie pe pamant, cine sunt eu sa-l condamn?" Dumnezeu are un plan cu fiecare, si daca Dumnezeu este UNIC, iar noi atat de diversi, este pentru ca fiecare poate ajunge la El singur, in maniera personala. Ceilalti ne ajuta, doar, cu conditia sa ne pastram deschisi dialogului interior cu Dumnezeu, si nu ideilor de noutate. Cat inca nu te-ai putut defini ca om crestin, este greu sa te definesti ca om social. Dar nu imposibil.
Alex, iti pot aduce, daca chiar doresti, argumente infinite lasand credinta la o parte, caci homosexualitatea este devianta si periculoasa in primul rand pentru individ. Luat strict stiintific, si pornind de la studiul pe animale, animalele care descopera in grupul de apartenenta un individ care se comporta dezechilibrat il vor exclude in cel mai fericit caz, daca nu-l vor omori dintr-un instinct de conservare a speciei. Dar noi suntem oameni si Dumnezeu ne-a lasat compasiunea (care nu inseamna mila) si la nastere Duh Sfant in suflet. Fara Duh Sfant nu te-ai fi putut naste. Daca il pierdem, si-l pierdem de multe ori in viata, trebuie sa facem tot posibilul sa-L regasim. Pana nu viaza iarasi in sufletul nostru Duhul Sfant, ramanem prizonierii trupului si-atat. Iarta-ma, Alex, iti vorbesc cu dragoste de Dumnezeu care este creatorul omului. Nimic din ce a creat Dumnezeu nu poate fi condamnat de noi, insa omul isi strica singur sansele si destinul. Orice ai cauta sa faci pornind de la credinta ca homosexualitatea este normala, nu vei reusi. Tot Sfantul Siluan spunea: "Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui!" Cu alte cuvinte, gandeste-te la tot ce poate fi mai rau, dar nu-ti pierde niciodata speranta. Daca doar te gandesti la ce e mai rau, vei sfarsi prin a te izola singur, prin a te autodistruge, caci fara speranta in Bunul Dumnezeu nu gasesti singur calea catre tine. Iar daca nu tii cont de raul din gandurile tale, insa speri ca Dumnezeu le rezolva pe toate, sfarsesti prin a te sminti. Cauta sa intelegi doar aceasta idee lasata noua de Dumnezeu prin trecerea prin aceasta lume a Sfantului Siluan, pentru zilele in care traim, si vei face singurul pas important spre cunoasterea ta ca om complex.

Raspunsuri

Alex

#56 Re:

2013-08-08 20:43:38

#51: Dana Captilin -

Chiar te-as ruga sa-mi aduci aceste 'argumente infinite' FARA mentionarea nici unui dumnezeu. In paragraful in care ai mentionat argumentele infinite ai vorbit aproape exclusiv despre cum homosexualitatea nu e okay pe motiv ca asa zice Dumnezeu. Cat despre argumentul 'stiintific'... homosexualitatea nu e un comportament 'dezechilibrat' din simplul motiv ca nu dauneaza nici celor din jur, nici individului/indivizilor implicati. Iar daca ceilalti indivizi il vor exclude asta e o reflectia asupra LOR, nu a persoanei excluse. Si oricum, argumentul tau e echivalent cu a spune ca vegetarianismul este periculos pentru individ din cauza faptului ca oamenii din consuma carne.




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...