Promovarea examenului de definitivat cu nota 7

Quoted post

I.O.

#20 discriminare? HA

2013-07-07 17:05

Acum 25 de ani se dădea deful după 3 ANI de catedră. Din 1994 s-a dat la 2 ANI. De anul acesta la 1 AN de catedră. Aici nu mai este discriminare? Cu fiecare an scăzut la stagiul obligatoriu ar fi trebuit să vă adauge câte un punct la nota minimă de promovare ca să fie egalitate într-un fel?

Raspunsuri


Musafir

#22 Re: Subiect

2013-07-07 17:12:02

#20: Alege numele de user - Subiect

Offf, offff...eu sunt debutanta si m-am inscris la def dupa primul an pt ca s-a ivit aceasta ocazie, dar puteam sa astept si cei doi ani, nu ma deranja. De ce trebuie sa se mareasca si nota? Poate unii colegi s-au inscris dupa 2-3 ani.Ce conteaza asta?Pt asta trebuie sa ne fie mult mai greu?Sunt multi profesori cu vechime care au note de 6 la definitivat..Poate nici lor nu le-ar fi convenit sa dea an de an sa poata lua un 8, daca erau in aceeasi situatie

Cinevacarestie

#262 Re: discriminare? HA

2015-05-17 21:03:49

#20: I.O. - discriminare? HA 

 Problema nu este nota 8 sau faptul ca se da Definitivatul dupa 1,2 sau 3 ani. Problema este ca Programele pentru examen sunt aberante, iar subiectele de-a dreptul idioate! Sunt profesor universitar si ma ocup cu formarea profesorilor. La examenul de Definitivat multe subiecte nu pot fi facute in timp util (3 ore) de nici un specialist in domeniu! Aceste subiecte sunt "elaborate" pe sub masa, fara nici un pic de profesionalism si strategie! Sunt elaborate de oameni incompetenti, care habar n-au de multe lucruri din pedagogie sau specialitate. Acum vreo 3 ani s-a dat un subiect utopic: Curriculum la Decizia Scolii! Cum sa faci un CDS intr-un examen???? De unde iei Bibliografia care trebuie obligatoriu trecuta intr-o Programa de Optional? Intreband in stanga si in dreapta prin Minister, am ajuns la una dintre persoanele care au formulat subiectul. Omul habar nu avea ce inseamna acest CDS. A vazut in cuprinsul Pedagogiei lui Constantin Cucos acest subiect, i-a sunat bine termenul de Curriculum si a hotarat sa propuna acest subiect! Este inadmisibil!

Fiind examen National, subiectele pentru Definitivat ar trebui formulate de catre Institutele cu rol de formare, de marile universitati. Acestea ar trebui sa propuna fiecare 15-20 de subiecte si sa se ajunga la un total de 100-150 de subiecte, formulate de marile universitati cu rol de formare (4-5 institutii de profil din tara) Aceste subiecte ar trebui afisate pe site-ul Ministerului. In ziua examenului ar trebui ca din aceste subiecte sa fie extras unul, in direct, ca la Bacalureat.

Dar, subiectele pentru Definitivat se fac "pe sub masa"! Nimeni nu stie cine le formuleaza, in multe cazuri sunt specializari unde Ministerul nici nu are specialist in domeniu in cadrul institutiei guvernamentale! Iar Programele sunt o porcarie! S-au copiat cuprins-urile a catorva tratate de la fiecare specializare si in acest fel s-a format Programa! Este aberant si total neprofesionist! Din cauza acestor amatori, ajunsi in aceste posturi pe criterii politice, sufera un intreg sistem!

Da, 8 este o nota aiuritoare pentru Definitivat! Atunci, la Gradul II trebuie minim 9, iar la Gradul I, 10!.. Aberant!