Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Ultima sansa

/ #283 Oltchim-ul de maine...

2012-11-07 21:40

Angajati Oltchim, treziti-va cat nu e prea tarziu! Totul este doar o imensa pacaleala pt. a mentine linistea pana la alegeri! Nu exista nici un gand sa ni se dea salariile, si mai rau, nu exista resurse. Conducerea de acum nici macar nu se gandeste la asta - unica lor grija e pornirea de fatada, vanzari in pierdere si acumularea in continuare de datorii! Nimeni din aceasta noua conducere nu are de fapt nici un plan, nici o resursa reala! Se zbat sa nu iesim in strada pana la alegeri! TREBUIE SA IESIM IN FATA CAT MAI URGENT, PANA NU NE INGROAPA DE TOT!
Deja au inceput planurile de restructurari, de insolventa, in timp ce altora li s-au creat functii de directori! Organigrama s-a "dilatat" pentru a face loc sotiilor, in timp ce alte salarii s-au micsorat fara motiv real! Cei care sunt acum la conducere sunt preocupati doar de adrese peste adrese, de lucruri minore, in timp ce nu au cel mai mic habar despre nimic din ce presupune functionarea Oltchim-ului! Nici pana in acest moment nu stiu nimic, absolut nimic despre ce inseamna Oltchim!
Cum este posibil asa ceva??? De ce acum nu mai iese nimeni in fata sa se planga de salarii? Ce asteptam? Alegerile, ca dupa aceea sa faca ce vor cu noi? Este tot mai clar ca ne vor ameti cu repornirea – amanata si tot mai amanata - pana in ziua alegerilor! Am dat jos o conducere ca sa aducem in loc un partid politic, care nu stie decat sa ne abureasca, un grup de directori care nu au nici o tangenta cu obiectul nostru de activitate, si care si mai rau, nici nu vrea sa faca nimic!
Sa ne spuna de ce daca pana acum s-a marsat pe ideea ca nu trebuia sa facem „afaceri” cu Topanel, Chempro si altele, acum avem in functii de directori sotul + sotia??? De ce a fost creat un „duplicat” al diviziei de aprovizionare, pt. a da post de director sotiei unuia dintre directori? De ce fostii directori erau blamati pt. masinile de servici, iar acum cei noi fac acelasi lucru? De ce se incearca sa se aplice la Oltchim politica de la CET? De ce noua conducere nu ne expune un plan concret de actiuni, si posibillitatile pe care se presupune ca le are?
Sa-i lasam deoparte pe alde Ghioca, Toanta, Buduna – e foarte clar ca persoane ca ei sunt total pe langa, dar noi, cei care stim, cei care am muncit aici ani intregi, ore peste program, sambete, duminici, nopti – trebuie sa facem ceva ca sa avem in continuare un loc de munca, un salariu! E foarte clar ca aceasta noua conducere nu poate si nu vrea sa faca nimic in plan economic sau social, ci numai politic! Suntem atatia care ne-am sacrificat timpul liber cand a fost nevoie, care ne-am vazut de treaba si care am pus o particica din noi in munca noastra! Nu cei ca Ghioca sau Toanta reprezinta Oltchim-ul, nu grupul aberant format acum catva timp de ei pt. a-l da jos pe Diculoiu si fosta conducere, ci NOI SUNTEM OLTCHIM! Noi, cei care stim ce inseamna activitatea in acest combinat de la A la Z, noi cei care stim potentialul si valoarea Oltchim, NOI trebuie sa iesim in fata!
Au aparut la TV toti „eroii de mucava” care au spus numai aberatii, care au strigat „Huo” si „Hotii” – noi, oamenii cu scaun la cap am stat pana acum in banca noastra, avand incredere ca cineva va intelege cu adevarat ce trebuie facut si ca se va face. E clar ca ne-am inselat! NIMENI nu e dispus sa ne ajute, nici cei care sunt acum la conducerea Oltchim, nici Guvernul! Ei nu-si vor decat interesele politice. Numai NOI putem face ceva pentru Oltchim! E timpul sa le aratam scandalagiilor de pana acum si tuturor CINE ESTE OLTCHIM si ce putem face!
Nu putem astepta nimic de la oameni care nu au pregatirea necesara, si nici macar dorinta de a face ceva! E timpul sa strigam noi „JOS” cu cei care nu au aratat nici o solutie reala, cu cei care au fost instaurati pe scaune directoriale fara nici o experienta, si care in scurtul rastimp pe care l-au avut la dispozitie nu au facut decat sa arate ca se cred superiori, fara a avea nici macar o pregatire adecvata! E o rusine! Sa ne arate planuri viabile, reale, nu minciuni si facaturi pe la spate, intre ei! Daca nu – sa plece si sa lase pe altii!
TREBUIE sa ne trezim cat mai e timp, TREBUIE sa actionam cat inca se mai poate face ceva! Trebuie sa punem un stop minciunilor din presa ca Oltchim functioneaza la 30% din capacitate! Cei care nu stiu situatia chiar cred in aceste minciuni, in faptul ca s-a facut ceva, ca Guvernul a facut ceva! Este un balon de sapun, care se va sparge in curand, dar din pacate prea tarziu pentru noi. Va fi tardiv sa se spuna dupa aceea „ati avut dreptate”!

ACUM TREBUIE SA FACEM CEVA!