Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Judex

/ #1755 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-11 03:30

#1752: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Dacă dvs., din textul scris de mine aţi înţeles tot atît cît am înţeles eu din cel al dvs., atunci e clar. Nu aţi înţeles nimic. Probabil că sunteţi un iredentist care locuiţi în Ungaria, plecat demult din ţară. Încercaţi pe romîneşte poate vă înţeleg mai bine.

Nu am vorbit în textul meu de o concepţie religioasă a nobilimii maghiare şi nici nu mă interesează. Ea era de fapt atee dar mima creştinismul papal sau luteran. Tot un drac! Era util să arate prostimii că e credincioasă spre a se arăta că apără regatul "sf. Stefan" şi maghiarimea.

Eu nu m-am referit la istorie. Am citat doar date asupra procentajelor populaţiei româneşti şi maghiare din Transilvania în general şi din zona comitatului Mureş-Turda de pe timpul recensămintelor maghiare, ca şi din cele mai recente făcute de administraţia românească.

Am arătat că nobilimea maghiară nu avea cum să zidească acea clădire aşa după cum în mod ilogic susţin unii dintre cei ai dvs., de asemenea că populaţia românească de pe actuala vatră a jud. Mureş nu a fost niciodată mai puţină de 50% raportat la toată populaţia existentă acolo, cu atît mai mult faţă de cea ungurească şi cu atăt mai mult faţă de întregul comitat Mureş-Turda unde populaţia românească este cu atît mai numeroasă cu cît mergem spre Apuseni.

Dacă timpul nu s-ar grăbi cu mine, aş învăţa bine şi ungureşte şi ţigăneşte. Nu de alta, dar e util pentru a vă înţelege ce vorbiţi rău despre România.

No, Viszlat!