Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Judex

/ #1754 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-10 20:28

#1742: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Domnule MUSAFIR de la #1742, care nu-ţi defineşti identitatea,

Eşti cu totul în eroare. Statul român nu interzice însuşirea, utilizarea, perfecţionarea oricăror limbi pe teritoriul României. Acolo UNDE ESTE NEVOIE, spre binele general, statul sprijină şcolarizarea la orice nivel şi în limbile minorităţilor naţionale.

Statul român nu interzice înfiinţarea oricăror forme de învăţămînt PARTICULARE pe teritoriul său naţional dacă se încadrează în legile sale. Acolo unde consideră că este raţional şi se justifică economic şi social, sprijină chiar şi financiar diverse forme de pregătire superioară în limbile minorităţilor naţionale.

Cu alte cuvinte, să ne scuteşti dumitale cu astfel de minciuni ordinare că nu aţi avea "dreptul la învăţămîntul superior în limba maternă", minciuni de care ne-am săturat pînă în gît! Formele de pregătire tehnice la nivel superior, diversificate după limba minorităţilor, nu-şi au justificare economică şi socială ATÎTA TIMP CÎT ELE SUNT PREVĂZUTE ŞI EXISTĂ în limba statului respectiv, limbă pe care toţi cetăţenii lui trebuie să o posede dacă vor să se pregătească la nivel superior. Cetăţenii statului respectiv, indiferent de etnie, se pot pregăti nestingheriţi la ORICE FORMĂ DE PREGĂTIRE existentă în limba statului respectiv, fără nici o oprelişte.

Cel ce urmează cursurile liceale se presupune că deţine în condiţii cel puţin bune limba statului al cărui cetăţean pretinde că este. Altfel, de ce statul s-ar simţi obligat să facă SEPARATISME pentru un tăntălău care nu este în stare să-şi însuşească limba majorităţii?