Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

un psiholog confuz

/ #224 Re: da pentru timbre

2012-03-29 16:05

#219: Tihan & Asociatii. - da pentru timbre

stimate psiholog specialist, si eu am lucrat cativa ani la o policlinica din provincie ca salariat. si eu primeam periodic telefoane cu "am si eu o cunostinta...care nu are timp etc", dar am spus clar ca nu dau avize fara sa vad persoana. am cedat la un moment dat presiunilor de la MM si am fost de acord sa se faca testari la sediu de firma si am invatat o asistenta cum sa dea instructiuni, cat timp dureaza fiecare proba etc.. pt ca nu puteam pleca de la sediu. bineinteles ca nu s-a respectat ce am vrut eu si surpriza cea mai mare a fost cand mi s-au adus 4 caiete de testare identic completate. normal ca le-am anulat dar si ce scandal s-a iscat: "dar nu ti se pare ca ai standarde prea inalte?" mi-a spus asistenta sefa de la MM. pt ei, totul este o afacere si corectitudinea=standarde prea inalte. la un moment dat s-au trimis de la sediul din Buc niste teste prin fax pe care sa le aplice asistentele. imaginati-va surpriza mea cand am aflat ca in cabinetul psihologic se faceau testari pana sa ajung eu la munca, iar acele foi erau trimise inapoi la Buc sa fie corectate. nu dupa mult timp mi s-a desfiintat postul. deci policlinicile selecteaza psihologii dupa cum le satisfac nevoile, fara multe comentarii.

problema care se iveste cred ca este urmatoarea: exista vreo lege care sa opreasca policlinicile sa angajeze psihologi, atata timp cat in COR exista profesia de psiholog (fara precizarea specializarii) sau sa sub-contracteze cabinete private pt contractele lor (cand lucram in sistemul acesta am propus sa se incheie contracte direct cu un cabinet si policlinica sa primeasca un procentaj din valoarea contractului dar nici n-au vrut sa auda)? pt ca daca nu exista asa ceva, atunci timbrele nu sunt o solutie valabila, realista, rezolvatoare a problemei noastre.

dar hai sa zicem ca adoptam timbrele. ultima lege ne-a lasat la cheremul medicului MM. acest om este platit sa bage cat mai multe analize ca sa castige policlinica. sa zicem ca psihologii se pun de acord si maresc tarifele. reprezentantii policlinicilor merg la firme si le prezinta aceste noi tarife care in multe cazuri depasesc valoarea tuturor analizelor medicale la un loc. clientii spun ca e prea mult si ca daca nu e obligatoriu, refuza adaugarea examenului psihologic. in concluzie, medicul MM lasa numai examenul psihiatric compus din 5 intrebari si care costa 4 lei si gata, problem solved.

cand incercam sa gasim solutii la problemele psihologilor, ar trebui sa invatam sa gandim ca la sah: cand mutam o piesa, sa le gandim si pe urmatoarele 5-10 posibile. daca aplicam un timbru, acest lucru va duce la imbunatatirea situatiei psihologilor sau de fapt se creeaza alte probleme.

eu tot nu am inteles mecanismul prin care aceste timbre ar rezolva ceva. va rog sa-mi explicati dvs pas cu pas, ca la mutarile in sah, consecintele imediate si cele pe termen lung, realizabile in contextul actual al romaniei.

as aprecia foarte mult. incerc de aproape 2 luni sa inteleg logica din spatele utilitatii timbrelor si nu reusesc. poate dvs veti reusi, cu exemple clare si scenarii realiste sa imi schimbati viziunea. va multumesc.