Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!


Musafir

/ #4370

2012-03-21 21:04

Nu inteleg de ce va tot legati de trecut! Pe atunci situatia era alta! Deschideti ochii! Traim In Romania! Iar in anii 1960 la Tg Mures era faimoasa regiune autonoma maghiara! Nu mai intoarceti trecutul priviti inainte!
Acest proiect nu este bun pentru Romania si pentru oras deoarece discrimineaza romanii, vor rezulta doar medici maghiari care vor trage linie intre romani si maghiari, asa cum se trage de altfel si acum! In acest fel, romanii din Tg Mures si mai apoi din intregul Ardeal vor sta la mila doctorilor unguri! Nu este normal ca intr-o tara sa nu poti fi consultat deoarece nu te intelegi cu un doctor din aceeasi tara, fiind bariera limbii! O limba a statului este ceva stabilit dintotdeauna! Pentru ca o comunitate sa poata convietui impreuna trebuie sa vorbeasca aceeasi limba! Daca nu ar fi asa, ar fi un haos! Limba tarii este limba romana. Iar argumentul cum ca medicii maghiari trebuie sa se inteleaga cu pacientii maghiari e o mare porcarie... Doar daca vorbesc aceeasi limba!
Nu are rost sa insistam mai mult, maghiarii stiu foarte bine ca argumentele romanilor sunt reale! daca aceeasi situatie la fi invers ar fi spus exact la fel! Ei stiu asta, dar forteaza nota!
facultatea chiar daca initial a fost in limba maghiara a fost infiintata de statul roman, cu suportul statului roman si cu medici romani din toata tara!