Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #50281 ANGAJATII OLTCHIM ... SCLAVI PE PLANTATIA VIITORILOR PROPIETARI!!!

2017-05-19 07:11

 

Angajaţii de la Oltchim, forţaţi să se reangajeze la noii patroni pe salariul minim

 

Angajaţii de la Oltchim au ajuns actori intr-o scenetă de prost gust în care Ministerul Economiei încearcă să-i facă sclavi pe plantaţia viitorilor proprietari, destul de mulţi după raportul se reorganizare. Potrivut ultimul plan de reorganizare, combinatul va fi vandut pe bucăţi, fiecare secţie sau serviciu  urmând să fie vândut separat sau împreună cu un altul care- i asigura funcţionarea.

Ministerul Economiei a sărit ca ars în momentul apariţiei informaţiei in spaţiul public şi a decretat plin de importanţă că Oltchim se vinde pe module…nu pe bucăţi. Aceeaşi procedură prezentată într-o formulare tehnică.

Oltchim se vine pe bucăţi, informaţia a fost validată de Ministerul Economiei, iar soarta angajaţilor va fi incertă.

Administratorul judiciar le-a prezentat planul de reorganizare fără capitolul de resurse umane…angajaţii au fot informaţi că vor avea salariul de bază, fără specificarea sumei, şi sporurile prevăzute de lege pentru prestarea aceluiaşi tip de activitate.

În zona administrativă se ştie că noii patroni şi-au propus să plece de la salariul minim pe economiei, un salariu extrem de mic care-i va lăsa fără forţa de muncă.

În prezent, administratorul judiciar, transformat peste noapte în agenţie de şomaj,  încearcă să-i convingă pe muncitori să aleagă între o nouă reangajare şi şomaj înainte de declanşarea procedurii de privatizare.

O metodă prin care administratorul   va asigura noilor patroni forţa de muncă necesară pe salarii de mizerie şi statului o reducere a salariilor compensatorii, banii rămaşi urmând să-i intre  în cont ca primă de performanţă în realizarea privatizării.O mârlănie greu de imaginat.

Angajaţii au refuzat propunerea, niciunul nu vrea să-şi asume riscul de a semna un contract in alb cu administratorul judiciar pentru plasarea în ograda unui patron necunoscut care şi-a declarat deja intenţia de ţepuire a angajaţilor.

După disponibilizarea primului lot, angajaţii rămaşi au înţeles că administratorul judiciar apără interesele viitorilor patroni şi au decis să opteze pentru salariile compensatorii, 300 dintre ei sunt pe lista de pensionare, o mare parte mai au doar câţiva ani până la pensionare şi-şi permit să accepte varianta compensatoriilor.

Foarte puţini dintre ei intră în categoria personalului activ şi aceştia au afirmat că nu vor semna nimic în avans… îşi vor lua banii şi se vor prezenta la interviul de angajare… dacă salariul oferit va fi satisfăcător vor accepta oferta, dacă nu noii patroni sunt liberi să-şi  angajeze alţii de la… Faurecia.