Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

/ #50068 Re: Re: Re: Re: TARA E DISTRUSA DE BORFASIIIIII,ASA NUMITI DE POLITICIENIIIIII.PSD,ALDE,PNL, SI SIN

2017-03-27 16:51

#50067: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ? - Re: Re: Re: TARA E DISTRUSA DE BORFASIIIIII,ASA NUMITI DE POLITICIENIIIIII.PSD,ALDE,PNL, SI SINDICA 

 În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puțin 307 milioane euro, acesta fiind prețul cumulat de pornire al licitației. Cel mai scump dintre pachetele de active scoase la vânzare este platforma petrochimică Bradu, cu un preț de pornire de 80 milioane euro, urmat de uzinele de propilen-oxid și polioli (59,4 milioane euro) și de "servicii site" (incinerare deșeuri, apă, mentenanță, capacități de stocare), cu preț de pornire de 52 milioane euro. Până la termenul limită din 27 ianuarie, Oltchim a primit oferte neangajante din partea unor "operatori industriali" și a unor "investitori financiari", patru dintre ofertele primite acoperind pachetele operaționale, care includ activități de fabricare de produse chimice, în timp ce celelalte sunt doar pentru active, potrivit unui anunț al combinatului. În prezent, investitorii care au depus oferte se află în faza de due-dilligence (audit aprofundat) la Oltchim, urmând ca până în 24 martie să depună oferte definitive. Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat pentru anul trecut un profit net de 11,37 milioane lei (2,5 milioaner euro), după pierderi de 48,46 milioane lei în 2015, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 1,7%, la 754,8 milioane lei, arată rezultatele financiare preliminare transmise Bursei de Valori București (BVB).Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006. Cifra de afaceri realizată de combinat în anul 2015 s-a ridicat la 742,3 milioane lei.

În raport se menționează că rezultatele financiare aferente anului 2015 nu includ profitul brut scriptic în sumă de 2,378 miliarde lei, obținut din anularea datoriilor, ca urmare a implementării planului de reorganizare. ”Rezultatele economico – financiare din activitatea curentă preliminate de Oltchim SA pentru anul 2016 confirmă estimările făcute de societate la finele anului trecut privind înregistrarea de profit din activitatea curentă, față de anii anteriori când s-a înregistrat pierdere”, menționează raportul. Rezultatele realizate anul trecut s-au datorat recâștigării unor piețe externe și creșterii cantităților vândute din toate categoriile de produse finite, precum și retehnologizărilor și reparațiilor capitale efectuate la principalele instalații tehnologice, susține compania. De asemenea, Oltchim și-a redus cheltuielile cu personalul după disponibilizarile din anul 2015. În plus, rezultatele s-au datorat și conjuncturii favorabile pe piața polioli – polieterilor în semestrul I 2016, respectiv scăderea prețului de achiziție al propilenei, influențat, la rândul său, de cotația internațională a petrolului. Prețurile de vânzare ale produselor finite au scăzut și ele, dar într-o proporție mai mică decât prețurile la materiile prime, menționează societatea. ”Cu toate că producția vândută a crescut semnificativ din punct de vedere cantitativ, cifra de afaceri obținuta în anul 2016, în valoare de 168 milioane euro, este aproximativ la același nivel cu cea din anul 2015, din cauza prețurilor de vânzare mai mici ale produselor finite, determinate de evoluția cotațiilor internationale”, se mai arată în raport. Societatea valorifică peste 73% din cifra de afaceri la export în celelalte state din UE. Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. Compania este controlată Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), fosta AVAS, aflată în coordonarea Ministerului Economiei, cu 54,8% din acțiuni. Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/asigurari/exclusiv-oltchim