Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acţionarii "Chimcomplex" au aprobat contractarea unor împrumuturi

/ #49133 Acţionarii "Chimcomplex" au aprobat contractarea unor împrumuturi

2016-12-15 11:20

BURSA 15.12.2016

Acţionarii "Chimcomplex" Borzeşti (CHOB), firmă profilată pe fabricaţia de produse clorosodice, au decis, marţi, contractarea unor credite de la Raiffeisen Bank, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
     AGA a decis contractarea unui credit la termen multivalută, cu caracter angajant, non-revolving, în sumă de 7,8 milioane de euro, pentru finanţarea/refinanţarea în proporţie de 80% a costului total al proiectului de investiţii "Clorură de calciu granule", cu scadenţa în 2023.
     De asemenea, acţionarii au hotărât prelungirea cu încă un an a perioadei de valabilitate a facilităţii de credit pentru finanţarea capitalului de lucru (overdraft) contractată cu Raiffeisen, pentru suma de 15,4 milioane de lei.
     În iunie, Chimcomplex Borzeşti a depus oferta de cumpărare a activelor Oltchim SPV din Râmnicu Vâlcea.
     Anul trecut, Ştefan Vuza a lansat ideea înfiinţării Companiei Naţionale de Chimie (CNC) incluzând firmele Chimcomplex şi Oltchim.
     Oltchim se află în reorganizare, dar şi sub o anchetă a Comisiei Europene privind datoriile la stat care au fost şterse. Oficialii Chimcomplex susţin însă că aceasta nu va influenţa preluarea firmei din Râmnicu Vâlcea prin licitaţie.
     Principalul acţionar al Chimcomplex este A2 Impex SRL, companie din grupul SCR controlat de Ştefan Vuza, care deţine 83,8% din acţiuni. Statul prin AAAS deţine 12,89%, iar alţi acţionari au 3,28%.
     Compania a avut afaceri de 193 milioane lei în 2015, din care exporturile au reprezentat 112 milioane lei. Profitul a fost de 12,9 milioane lei.