NU parcarii subterane Sala Palatului


Musafir

/ #13

2016-10-02 18:58

Zona istorica centrala a orasului trebuie redata integral pietonilor la fel ca in toate capitalele lumii civilizate.
Acumularea masiva, fortata si nejustificata ca necesitate reala de parcaje pentru aceasta zona de oras, de automobile chiar in inima unui ansamblu urbanistic protejat avand cea mai mare densitate de monumente istorice din Bucursti este o crima urbanistica.
Acumularea si evacuarea masiva din subsolul Pietii Palatului a unei cantitati uriase de agenti poluanti concomitant cu un consum imens de oxigen, provocate de motoarele automobilelor.
( Utilizarea filtrelor este discutabila)
Afluirea spectatorilor la venirea si plecarea de la evenimentele ce au loc in incinta Salii palatului va fi mult ingreunata fata de situatia actuala, sau chiar periculoasa pentru mase critice de oameni si masini.
Imaginati o mare de oameni ( cu tinute si pantofi eleganti) si automobile ce circula aproape haotic pe cele trei nivele subterane. ( precum in parcajele Mallurilor) ...etc.
Excavarea solului la mare adancime si epuismentele masive necesare pentru executia celor trei nivele ale parcajelor prezinta un risc major pentru stabilitatea fundatiilor blocurilor de locuinte adiacente din Piata Palatului.
Avand in vedrere natura solului si fluctuatia apei freatice de suprafata si adancime in zona Salii Palatului poate rezulta un dezatru constructiv, dar la scara mult mai mare, similar cu cel de la blocul construit langa Biserica Armeneasca cu multi ani in urma; unde odata cu apa extrasa prin epuismente a fost extras si solul nisipos de sub fundatiile Bisericii provocand destabilizarea acesteia, etc.