6% din PIB pentru Educație și manuale noi pentru elevi.

Musafir

/ #15

2016-09-24 06:59

Am semnat și am semnalat peste tot pe unde am ,,circulat”  virtual, dar pe nimeni nu mișcă! Sindicatele s-au mulțumit a semna CCM și, pentru ca noi să nu -i ,,tragem” de mânecă, au trecut totul acolo pasând toate responsabilitățile le minister/guvern și neatacând L63, care prevede strict niște îngrădiri doar pentru sistemul de înv. ( a se vedea 2%- fond de premiere, 3 salarii nete la pensionare, tichetele -de masă și vacanță ș.a.)PS s-a atins aproape 4 % cu TOT ceea ce au  alocat CL prin finanțarea suplimentară, nicidecum numai din PIB, așa cum spune legea! În afară de cadrele didactice (și nici acelea 100 %), NIMENI din țara asta n-are  ,,interesul” de a ridica nivelul învățământului. Guvernul de ce ar respecta o lege, dacă NIMENI n-are cum să tragă la răspundere (legal) pentru acest lucru, neexistând  legea răspunderii ministeriale? Miniștrii ,,CAD” doar pentru ceea ce fură, nu pentru daunele provocate de INCOMPETENȚĂ! ( A se vedea bulibășeala cu manualele , care ,,ține” de cel puțin 3 ani și nu numai!)