Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Avertisment dur din partea sindicaliştilor pentru judecătorii de la Tribunalul Vâlcea

/ #48279 Re: Avertisment dur din partea sindicaliştilor pentru judecătorii de la Tribunalul Vâlcea

2016-09-01 19:47

#48278: Avertisment dur din partea sindicaliştilor pentru judecătorii de la Tribunalul Vâlcea - Avertisment dur din partea sindicaliştilor pentru judecătorii de la Tribunalul Vâlcea 

 

CET Govora a fost întotdeauna pionul de sacrificiu în Vâlcea şi vedem cu mare îngrijorare şi revoltă că în continuare, organele statului sacrifică CET Govora, chiar şi acum când societatea este efectiv strangulată, în loc să fie protejată de lege şi de judecător!

Am fost obligaţi ani de zile să vindem abur tehnologic de sute de milioane de lei fără să vedem un leu de la Oltchim, pentru că interesele politice de atunci erau sa ţină Oltchim în viaţă, fără să se gândească nimeni ce se întâmplă cu CET Govora. Asta a făcut ca societatea să rămână datoare la CE Oltenia, furnizorul de cărbune, care ne-a facturat penalităţi de întârziere la plată de zeci de milioane de lei!
Acum, din nou, tot statul roman - printr-o instanţă judecătorească - ne obligă la acţiuni împotriva CET Govora, adică să fim de acord să vindem aburul sub preţul de cost! Costul nu ar ajunge la 78 lei/Gcal nici dacă, din cei 2.000 de salariaţi rămaşi, am rămâne doar 100 de oameni şi ar pleca 1.900!
Noi salariaţii CET Govora, am făcut deja sacrificii, am acceptat măsuri dure de restructurare a personalului şi de reducere a veniturilor salaríale. Din societate au plecat în ultimele 3 luni peste 300 de colegi de-ai noştri, iar cei care am rămas am renunţat fortuit la unele sporuri şi beneficii câştigate cu trudă în zeci de ani de activitate în CET Govora, societate în care fiecare dintre noi am încercat să ne facem datoria faţă de societate, stat şi cetăţeni.
Toată viaţa noastră şi a familiilor noastre este legată de viaţa societăţii. Dacă cu bună ştiinţă veţi condamna această societate la faliment şi o veţi obliga să acumuleze pierderi, înseamnă că tot cu bună ştiinţă ne condamnaţi la şomaj, la foame şi la frig - pe noi, cei peste 6.000 de salariaţi ai societăţilor de pe platforma Rm. Vâlcea. În acelaşi timp condamnaţi 3 oraşe să rămână în frig, în prag de iarnă - adică peste 140.000 oameni.

Nicio raţiune juridică şi nicio lege din această lume nu credem că poate să fie mai importantă decât viaţa oamenilor.

Justiţia înseamnă totuşi o elementară dreptate - ori ce dreptate poate fi dacă însuşi instrumentul justiţiei, adică instanţa de judecată, ne-ar obliga la frig şi foame?

Stă în puterea Dumneavoastră să salvaţi CET Govora prin adoptarea unor decizii CORECTE şi care să respecte legea cu privire la relaţia cu Ciech Soda. Ne manifestăm nemulţumirea majoră că, exact în momentul în care Soda România acceptase preţurile CET Govora de 106 lei/Gcal pentru aburul de 6 şi 13 bari respectiv 110 lei/Gcal pentru aburul de 35 de bari, dumneavoastră prin hotărârea pe care aţi pronunţat-o pe 18 august ne-aţi obligat să vindem la 78 lei/Gcal, acumulând pierderi în fiecare zi.

Este foarte uşor de prevăzut că în condiţiile în care aţi suspendat decizia de denunţare a contractului, polonezii de la Soda România vor încerca tot posibilul să tragă de timp şi să nu se judece, ca să ne oblige să le dăm în continuare abur sub costul de producţie pentru cât mai mult timp!

Vă rugam faceţi dreptate, respectaţi legea şi salvaţi CET Govora şi zecile de mii de oameni care depind de această societate!”

Cu respect şi cu încredere că veţi face dreptate,
Sindicatul 2015 CET Govora, prin Predonescu Valentin - lider de sindicat.
Sindicatul Carierei Berbeşti prin Popescu Daniel - lider de sindicat.
Sindicatul CĂRBUNELUI BERBEŞTI, prin Glomnicu Dorel - lider de sindicat.
Sindicatul LIBER, prin Huidulescu Gheorghe - lider de sindicat.
Sindicatul LIBERTATEA, prin Gheorghe Ion - lider de sindicat.
Sindicatul TERMO 2008, prin Cumpănaşu Dumitru - lider de sindicat.
Sindicatul Minier Solidaritatea Berbeşti Alunu, prin Mânzatu Gheorghe - lider de sindicat.
Sindicatul PROFRĂŢIA, prin Pârvu Constantin - lider de sindicat.
Sindicatul LIGNITUL OLTENIA, prin Cretan Constantin - lider de sindicat.
Sindicatul Independent Olteţu prin Vladoiu Marcel - lider de sindicat.
Sindicatul Minier Berbeşti, prin Păunescu Ilie - lider de sindicat.
Sindicatul Minier independent Berbeşti, prin Chelcea Constantin – lider de sindicat.

http://saptamana.net/