Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

INCREDIBIL: Bogdan Stănescu, administratorul special de la OLTCHIM, are 12 salarii de la stat!

/ #47812 INCREDIBIL: Bogdan Stănescu, administratorul special de la OLTCHIM, are 12 salarii de la stat!

2016-08-01 08:09

INCREDIBIL: Bogdan Stănescu, administratorul special de la OLTCHIM, are 12 salarii de la stat!

Cel mai fericit bugetar este fără îndoială Bodgan Codruț Stănescu, administratorul special de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, care încasează nu mai puţin de 12 salarii de la stat. Dezvăluirile au fost făcute de cei de la jurnalul.ro, în contextul în care Stănbescu este şi onsilierul lui Bogdan Olteanu de la BNR. Odată cu reţinerea lui Olteanu a ieşit la iveală şi câţi bani câştigă consilierul lui pe spatele statului.

Stănescu este fost angajat al Alinei Gorghiu în societatea de avocatură SCPA Gorghiu, Pop și Asociații (în 2010), cu Alina Gorgiu acesta publicând și două cărți: "Medierea. Oxigen pentru afaceri” (2011) și "Medierea. Oxigen pentru o societate modernă”(2013), cea din urmă apărând pe site-ul plagiate.ro că suspectă de plagiat, potrivit jurnalul.ro.

Iată câte funcţii şi câte salarii încasează lunar Bogdan Stănescu, conform anchetei realizate de jurnalul.ro:

“-Consilier al viceguvernatorului BNR. Salariul este secret în acest caz, o "facilitate” de care se bucură toți angajații BNR drept garanție a independenței instituției. Pe lângă salariu, cine lucrează în BNR mai primește anual un bonus de performanță. La nivel de instituție e vorba de 10% din profitul realizat de BNR, care se împarte proporțional cu veniturile de la Guvernator la femeie de serviciu.

-Administrator special la Arcadia 2000 SA București, din partea Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, plătit cu 36.396 lei pe an.

-Administrator special la Romplumb Baia Mare și Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, din partea Ministerului Economiei- Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului unde este director general. Pentru asta primește 105.197 lei pe an.

-Membru al Curții de Arbitraj București de unde are venituri anuale de 29.078 lei

-Administrator special la Hidroelectrica SA, din partea Ministerului Economiei și a Fondului Proprietatea. Indemnizație de 11.940 lei, respectiv 4.809 lei pe an.

-Membru în Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica SA, de unde vin încă 38.735 lei pe an;

-Reprezentant al statului în AGA Complexului Energetic Hunedoara, cu 12.860 lei pe an;

-Membru în AGA la Complexul Energetic Oltenia, cu 47.760 lei anual;

-Membru în AGA de la Nuclearelectrica SA, cu 36.000 lei pe an.

-Membru în CA la Rompetrol Rafinare SA din partea statului român, cu un venit anual de 59.571 lei (până în aprilie 2016).

Per total, peste 420.000 lei pe an, plus veniturile de la BNR (sunt secrete)”, arată jurnalul.ro.
 
Ultima modificare Duminică, 31 Iulie 2016 18:02