Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Remus Borza îi învinge pe băieţii deştepţi şi rămâne administratorul judiciar al CET Govora SA

/ #47802 Remus Borza îi învinge pe băieţii deştepţi şi rămâne administratorul judiciar al CET Govora SA

2016-07-30 09:18

Remus Borza îi învinge pe băieţii deştepţi şi rămâne administratorul judiciar al CET Govora SA

În adunarea creditorilor de joi, 28 iulie, Euro Insol a obţinut 65% din voturi, inclusiv din partea CE Oltenia şi altor creditori importanţi, CJ Vâlcea abţinându-se

Euro Insol SPRL, societatea practicianului în insolvenţă Remus Borza, rămâne administratorul judiciar al CET Govora SA după şedinţa adunării creditorilor din 28 iulie 2016. Decizia s-a luat cu votul a aproape 65% din creditorii înscrişi la masa credală, în condiţiile în care, cu o zi înainte, Remus Borza anunţase oficial că şi-a redus pretenţiile în ce priveşte onorariul la 20.000 de euro lunar (de la 30.000, iniţial). În plus faţă de onorariu, Euro Insol SPRL va mai încasa şi un onorariu de succes în valoare de 3% din sumele ce vor fi distribuite creditorilor, din recuperarea creanţelor, precum şi din veniturile suplimentare şi reducerile comerciale obţinute pentru societate de administratorul judiciar.

“Consiliul Judeţean una fumează şi alta face. Deşi am fost asigurat aproape în unanimitate că vor vota ca şi la adunarea creditorilor precedentă în favoarea noastră, astăzi s-au abţinut. Domnul Rădulescu, un politician de mare anvergură, se comportă după cum bate vântul. Şi n-a ştiut cum bate vântul de data aceasta. Ce nu realizează unii e că eu n-am pierdut niciun război niciodată. Şi nu mi-am propus să pierd tocmai la Vâlcea”, ne-a declarat remus Borza imediat după încheierea adunării creditorilor de la CET Govora SA de joi, 28 iulie.
În precedenta întrunire a creditorilor de vineri, 22 iulie, aceştia respinseseră pretenţiile Euro Insol de 30.000 de euro onorariu lunar plus 3% din veniturile suplimentare. În şedinţa respectivă, reprezentanţii Complexului Energetic (CE) Oltenia îşi impuseseră punctul de vedere, în condiţiile în care Alpha Bank România şi CJ Vâlcea aprobaseră pretenţiile Euro Insol, iar ANAF a solicitat prorogarea (amânarea) pronunţării. Dintre principalii creditori ai CET Govora, CE Oltenia deţine 49,20685% (195,655 milioane de lei), Alpha Bank – 9,4575% (37,6 milioane lei), ANAF – 8,59249% (34,165 milioane lei), CJ Vâlcea – 4,361% (17,34 milioane lei), restul creditorilor nedepăşind 2%, totalul creanţelor ridicându-se la 397,616 milioane de lei.

“Consiliul Judeţean una fumează şi alta face. Deşi am fost asigurat aproape în unanimitate că vor vota ca şi la adunarea creditorilor precedentă în favoarea noastră, astăzi s-au abţinut. Domnul Rădulescu, un politician de mare anvergură, se comportă după cum bate vântul. Şi n-a ştiut cum bate vântul de data aceasta. Ce nu realizează unii e că eu n-am pierdut niciun război niciodată. Şi nu mi-am propus să pierd tocmai la Vâlcea”
- Remus BORZA, administrator judiciar al CET Govora SA

Presa locală, contracte penale de 2,5 milioane de euro

La solicitarea aleşilor judeţului, cu o oră înainte de adunarea creditorilor CET Govora SA, Remus Borza a fost prezent şi în şedinţa ordinară a CJ Vâlcea. În cadrul acesteia, el a precizat că a obţinut acordul scris din partea CE Oltenia pentru a rămâne administratorul judiciar al CET Govora SA după ce şi-a redus pretenţiile privind onorariul şi bonusurile. Totodată, el a transmis o replică directă şi tăioasă atât politicienilor locali care au încercat să îl înlăture pentru a-şi proteja favoriţii în schema de personal a CET Govora şi firmele apropiaţilor racordate la bugetul societăţii. Tototdată, el a precizat că nu se va lăsa nici intimidat, nici şantajat de o mare parte a presei locale, ale cărei firme editoare au încasat nejustificat aproximativ 2,5 milioane de euro de la CET Govora, “unele dintre contracte fiind penale, cu sume încasate de către aceeaşi redacţie pe mai multe firme, apoi şi cu utilaje închiriate CET Govora sau cu prestări de te miri ce servicii prin curtea acestei societăţi”, conform afirmaţiilor lui Borza. După votul favorabil din adunarea creditorilor de joi, 28 iulie, Borza a câştigat războiul cu grupurile locale de interese, miza fiind acum publicarea raportului privind cauzele insolvenţei societăţii vâlcene producătoare de energie electrică şi termică.
Euro Insol SPRL este printre puţinele societăţi de profil care, în ciuda controverselor generate de măsurile impuse, a reuşit rezolvarea unor cazuri de insolvenţă foarte complicate, în special în domeniul industrial. În afară de celebrul caz Hidroelectrica, Borza & Co a reuşit să readucă pe profit şi Servtrans, societate de transport feroviar de mărfuri care a reprezentat, la un moment dat, o soluţie şi pentru CET Govora.săptămâna.net.