Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS.

/ #46915 BOMBA "ROMPETROL II" EXPLODEAZĂ LUNI. PATRU FOȘTI MINIȘTRII, VLĂDESCU, DAN I. POPESCU, TĂNĂSESCU și

2016-05-23 10:18

BOMBA "ROMPETROL II" EXPLODEAZĂ LUNI. PATRU FOȘTI MINIȘTRII, VLĂDESCU, DAN I. POPESCU, TĂNĂSESCU și POGEA, au soarta în mâinile lui Klaus Iohannis. DIICOT va cere PREȘEDINTELUI aprobarea pentru începerea urmăririi penale față de aceștia.

Încă un dosar cu nume grele se arată la orizont. ROMPETROL II, implică numele lui Sebastian Vlădescu, Dan Ioan Popescu, Mihai Tănăsescu, Gheorghe Pogea.

DIICOT va cere ridicarea imunității foștilor miniștri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea în dosarul Rompetrol II, susțin surse judiciare citate în urmă cu câteva zile de EvZ. Un element important a apărut însă în acest caz. Potrivit unei știri a României Liberă, care citează surse DIICOT, acest lucru ar urma să se producă în cursul zilei de luni.

Documentele ar putea fi înaintate luni președintelui Klaus Iohannis, cel care, potrivit Constituției,  decide urmărirea penală a miniștrilor sau foștilor miniștri care nu sunt parlamentari Este posibil ca urmărirea penală să se extindă și asupra altor foști miniștri, susține România Liberă. 

 

Gruparea infracțională condusă de Dinu Patriciu a beneficiat, în cadrul procesului de privatizare a rafinăriilor Vega și Petromidia, de “sprijinul total al clasei politice la putere în perioada respectivă”, prin prisma conexiunilor politice sau de afaceri pe care omul de afaceri le avea în PSD și PNL, se arată în documentele procurorilor aflate la dosarul Rompetrol II.

De asemenea, procurorii susțin că reprezentanții Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor Publice, Fondului Proprietății de Stat, APAPS și OPS au dat dovadă de o pasivitate “greu de înțeles”.

Dosarul Rompetrol II va trece la o nouă etapă după ce în primă fază procurorii DIICOT le-au dus la cunoștință persoanelor implicate în privatizarea rafinăriei Petromidia și a OUG dată de Guvernul Năstase pentru datoriile lui Dinu Patriciu extinderea urmăririi penale în acest dosar.

Astfel, surse judiciare au declarat în urmă cu câteva zile pentru siteul EraNews că procurorii de la combaterea crimei organizate se pregătesc să ceară aviz Președinției pentru a începe urmărirea penală împotriva unor miniștri implicați în favorizarea omului de afaceri Dinu Patriciu însă nu au dat un termen exact. Ieri, România LIberă afirmă că acest lucru se va produce luni.. Miniștrii vor fi acuzați de abuz în serviciu, unii pentru niște fapte pe care le-au făcut, alții pentru nerealizarea unor obiective legale.

http://www.evz.ro/bomba-rompetrol-