Scoaterea in afara legii a playback-ului muzical in orice forma

Wilson
Musafir

/ #34

2016-03-11 15:47

Am semnat aceasta petitie ptr ca sunt membru fondator (cu ceva dar de la Dumnezeu ptr muzica si cu oarece studii in domeniu) al unei mici formatii muzicale si am avut ocazia de a intalni, la diverse evenimemente "nume consacrate" ale muzicii usoare sau chiar populare (total non-talent), care cand au pus mana pe microfon, primul lucru pe care l-au facut , a fost sa il inchida, ptr a incepe mai apoi sa "cante" (play-back)... si pe bani multi, intr-un timp foarte scurt. Eu si colegii mei ne dam taota silinta sa repetam ptr a avea cat mai bine pus la punct un repertoriu, iar aceste "nume-cap de afis" nu fac altceva (initial) decat sa pompeze o cantitate mare de bani prin nu stiu ce studiouri si case de productie ptr a scoate o singura piesa, care este promovata asiduu si care mai apoi ii propulseaza pe acelas podium cu solistii sau instrumentistii cu state vechi (talentati si studii in muzica) , care intr-adevar isi merita locul pe scena. Pentru ceilalti care canta intr-adevar (doar LIVE) am tot respectul.