Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

/ #2 Avocat: Am găsit La Oltchim oameni care au rămas într-o companie condusă într-un mod stalinist.

2016-02-22 12:18

Avocat: Am găsit La Oltchim oameni care au rămas într-o companie condusă într-un mod stalinist. Cu ei facem profit


Florian Mateiță, partener RomInsolv, societatea care se ocupă de procesul de reorganizare al Oltchim, a declarat că se așteaptă ca societatea să realizeze în 2016 profit contabil, după ce în 2015, datorită anulării unor datorii a avut un profit net pe hârtie de 2,3 miliarde lei.

 
Combinatul Oltchim
 

Despre felul în care se realizează reorganizarea la Oltchim, Florian Mateiță spune că cel mai surprinzător activ al societății au fost oamenii care nu au părăsit compania.

"Am găsit aici oameni care au stat într-o companie condusă într-un mod stalinist, dar care au reușit să-și asume o conduită de piață. I-am susținut să producă pentru o piață extrem de competitivă, să participe la târguri internaționale. Un colectiv care pierdea 4,2 milioane de euro pe lună a reușit să reducă pierderea la 700.000 de euro după șase luni, iar la un an, EBIDTA este pozitiv".

Toate acestea însă au fost posibile cu orice altfel de finanțări decât cele bancare, inexistente în 2015. “Trei salarii neplătite angajaților au fost transformate în linie de credit pentru capital de lucru. Contractele externe ale societății cesionate către creditori, asigurările de risc financiar de neplată încheiate și creditul furnizor de 60 de zile al unuia dintre furnizorii societății au fost finanțările care au ajutat la continuarea și redresarea activității Oltchim”, spune Mateiță.

Indicatorul EBITDA a fost pozitiv în 2015, de 42,8 milioane lei, față de perioada 2013-2014, când a înregistrat valori negative. Cifra de afaceri preliminată a Oltchim a crescut anul trecut cu 18%, la 742,39 milioane lei, de la 627,53 milioane lei în anul 2014. Pentru 2016, cei care se ocupă de reorganizarea "Oltchim" așteaptă ca societatea să realizeze profit contabil.


Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/