Latina la clasa a VIII-a în noile Planuri-cadru de învăţământ


Musafir

/ #3

2016-01-03 19:13

Este o crimă oribilă eliminarea orei de limbă latină de la clasa a VIII-a! Din cauza necunoașterii limbii latine spune LUMEA SIndicatul PRO LEX!!! (Prepoziția Pro cere cazul ablativ! -In nicio limbă nominativul nu are prepozitie!-) Corect- Pro lege! Tot astfel, citim la tv. HABEMUS PAPPA ! DESINENȚA VERBALĂ - MUS (Ați auzit de aceste desinențe? - Elevii aud și chiar le învață cu plăcere!!!) INCLUDE SUBIECTUL DEJA - NOI! Deci nu este permis UN ALT SUBIECT INTR-O SINGURĂ PROPOZITIE! CORECT- HABEMUS PAPPAM! SAU SĂ MAI VORBIM DE ACEL apud... COPIAT SI PLAGIAT DE UN MINISTRU - CÂND PREPOZIȚIA apud are un anumit regim de utilizare! ORI DE O CONFUZIE TOTALĂ IN OPINIA UNUI ALT MINISTRU, REFERITOR LA LUPA SI VULPES ! (PENTRU STIUTORI!) Cum să fii mai slab pregătit decât cei pe care îi conduci??? Este ridicol!
NECUNOAȘTEREA limbii latine duce la comiterea multor pleonasme (E.G. Conditiile cele mai optime de eliminare a limbii latine sunt oferite/expuse de necunoscători!) Observați greșeala, domnilor eliminatori??? Sau vă ascundeți după inevitabila întrebare CUI PRODEST? (în opinia dvs!)
Dacă aveți curaj. domnule Curaj, acordati încă o oră de studiu acestei discipline milenare, coborâți studiul ei la nivelul copiilor de clasa a VII-a si atunci veți vedea bucuria de a vorbi corect limba română pe fețele tuturor elevilor! Etimologie, dublete morfologice, categorii gramaticale...Iată cu ce operăm noi! Și totul după rigurozitatea limbii latine!
NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS!