Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALER ROMANIA

/ #45101 REŢEAUA judecătoarelor care vindeau sentințe pe bani. STENOGRAME: Cum se împărţea ŞPAGA în CUIBUL de

2015-11-23 09:56

REŢEAUA judecătoarelor care vindeau sentințe pe bani. STENOGRAME: Cum se împărţea ŞPAGA în CUIBUL de CORUPŢIE de la CU_RTEA DE APEL Bucu_reşti

Toate s-au aflat în vizorul DNA din anul 2012, când procu_rorii au întocmit o listă neagră a magistraților corupți din justiția bucu_reșteană

 

Arestarea judecătoarei Geanina Terceanu, fostă Teodorovici, era previzionată. Procu_rorii DNA descoperiseră, în urmă cu mai bine de trei ani, că la nivelul Tribunalului și al Cu_rții de Apel Bucu_rești se trafichează sentințe favorabile contra șpagă de către mai mulți judecători. Printre ei se afla și Geanina Teodorovici de la Secția I penală a TMB.

Ea făcuse parte din completul care a decis, în 11 februarie 2013, eliberarea lui Dinel Nuțu, fost Staicu. Geanina Teodorovici și o colegă de-a sa au dat verdict favorabil arestatului, în timp ce a treia judecătoare din complet s-a opus eliberării.

Pe baza informațiilor, la DNA se conturase o listă a șpăgarilor în robă, dar atât.

Lipsa unor probe clare a făcut ca prima arestare să se producă abia în vara lui 2013, în dosarul de răsunet al lui Dinel Staicu. Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Cu_rtea de Apel Bucu_rești (CAB), a fost pusă sub acuzare de către DNA pentru cea mai mare mită descoperită până atunci: un milion de euro!

Anterior, Veronica Cîrstoiu făcuse parte din completul de judecată ce a anulat condamnarea la șapte ani de închisoare, cu executare, primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor (BIR).

Judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitrița Piciarcă și Liliana Bădescu, de la Cu_rtea de Apel Bucu_rești, au fost cercetate pentru abuz în serviciu în legătură cu modul în care au decis anularea unor decizii anterioare ale instanțelor în acest caz, dar au primit scoatere de sub urmărire penală.

Lucrurile murdare aveau să iasă la iveală și să fie probate ceva mai târziu. În august 2013, procu_rorii au anunțat că, în perioada august 2011 - februarie 2012, Dinel Staicu, atât în mod direct, cât și cu ajutorul fratelui său, Staicu Marian și al avocatei lui, a promis și a dat suma de 1.000.000 de euro judecătoarei Cîrstoiu Veronica.

Colegele Geaninei Terceanu, arestate pentru corupție

Valoarea mitei bătuse tot ce se primise până atunci. Astfel că Veronica Cîrstoiu și-a căpătat porecla de „Regina șpăgilor din justiție”, surclasându-le pe judecătoarele Viorica Dinu și Antonela Costache de la TMB, arestate cu puțin timp înaintea ei pentru un „peșcheș” de doar 800.000 de euro.

Interesant este că numeleVeronicăi Cîrstoiu apăruse și în stenogramele dosarului celor două judecătoare, care se lăudau că au posibilitatea să faciliteze obținerea unor soluții favorabile în dosarele repartizate la completele penale de la Cu_rtea de Apel.

Și totuși, aceasta nu s-a speriat și nu a încetat actul de corupție, ajungând să fie încătușată și condamnată.

La fel a procedat și Geanina Teodorovici Terceanu, deși procu_rorii DNA anunțaseră că la TMB, judecătoarele Dinu și Costache creaseră un grup infracțional și că nu ar fi putut să vândă sentințe pe bani grei, fără a avea oamenicheie și la instanțele ierarhic superioare.

Terceanu apărea și ea în dosarul Dinu-Costache, ca făcând parte din rețea și se invoca faptul că, împreună cu o colegă, au pus în libertate doi membri ai clanului Dacienilor, implicați într- un scandal stradal imens cu alt clan, în care s-au folosit bâte, săbii, topoare și un pistol. Judecătoria arestase interlopii, dar la TMB, Terceanu a decis că aceștia pot fi cercetați în stare de libertate pentru că muncesc și se duc la școală. Procu_rorii DNA n-au avut probe suficiente și au rămas doar cu suspiciunile.

Judecătoarea și spărgătorii de case

Geanina Teodorovici Terceanu este originară din comuna Movila, județul Ialomița. Acolo a și primit, susține denunțătorul, o parte din șpaga de la Becali.

Banii i-ar fi încasat în tranșe, în perioada aprilie 2009-mai 2012. Nu era măritată în acea perioadă și, e posibil, ca actualul soț, judecător și el la Tribunalul Bucu_rești, să nu știe de tranzacțiile nevestei cu inculpații din Dosarul Transferurilor prin intermediul a trei persoane. Două dintre ele sunt doi spărgători de case, apropiați ai lui Giovani Becali.

Ghinionul a făcut ca hoții să fie prinși în aprilie 2015, iar în cu_rsul anchetei, ca să-și negocieze o pedeapsă mai mică, au denunțat aranjamentul dintre Becali și judecătoarea de la TMB. Sunt surse care susțin că și frații Becali au recunoscut în fața procu_rorului cum a decu_rs mituirea judecătoarei pentru achitarea din 2012.

Exemplu de cum se trafica șpaga la Tribunalul Bucu_rești

Într-o interceptare telefonică din 19 decembrie 2012, aflată la dosarul DNA, judecătoarele Antoanela Costache și Viorica Dinu de la TMB vorbesc despre implicarea judecătoarei Veronica Cîrstoiu, de la CAB, în traficarea influenței privitor la unul din dosare.

STENOGRAME

Antonela Costache: Dar tu la cine te-ai dus, la Antoaneta (judecătorul Antoneta N.) pentru ăsta?

Viorica Dinu: Da! Dar a fost așa: Vorbim cu Veronica (n.r. - Veronica Cîrstoiu) ca să intre invers.

Antonela Costache: Că mai multe societăți nu au fost citate și dosarul ăsta fără completul ăsta și mai sunt și alte complete cu care nu poți să vorbești, dar poate ... pentru că acuma, deci, cu asta, cu Veronica, a rămas că ne dă banii.

Viorica Dinu: Păi da, și să încerce să le convingă.

Într-o altă interceptare, din 21 decembrie 2012, cele două judecătoare prietene cad de acord cum să împărtă șpaga, grosul mergând către colega Cîrstoiu de la Cu_rtea de Apel.

Antonela Costache: Mie mi-a adus 35 (n.r - 35.000 de euro). Noi cât să ne oprim?

Viorica Dinu: Păi, cât zici tu!

Antonela Costache: Ne oprim, ne oprim... câte două jumate, dăm 30? Că ajungea și… 

Viorica Dinu: Și eu zic că ajungea. Dar să știi că ajung”

http://www.evz.ro/reteaua-judecatoarelor-care-vindeau-sentinte-