Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #44932 SUTE DE OAMENI RAMAN FARA LOC DE MUNCA! SE FAC CONCEDIERI LA ARPECHIM!

2015-11-17 15:53

SUTE DE OAMENI RAMAN FARA LOC DE MUNCA! SE FAC CONCEDIERI LA ARPECHIM!

Luna decembrie a lui 2015 aduce vesti proaste pentru angajatii Arpechim: peste 100 de oameni isi vor pierde locul de munca! Si pentru ca varstele lor depasesc si 55 de ani, cautarea unui nou loc de munca va fi pentru ei acum o kursa contra cronometru din care prea putini vor iesi castigatori.

Agentia Judeteana a Ocuparii Fortei de Munca (AJOFM) Arges, prin directorul executiv Nicolae Victor Badescu, vine in sprijinul angajatilor Arpechim ce urmeaza a fi disponibilizati cu oferte si kursuri de formare, pentru reintegrarea lor mai rapida pe piata muncii. Nicolae Victor Badescu spune ca a luat legatura cu conducerea Arpechim pentru a stabili in ce maniera se vor face concedierile si pentru a se discuta cu privire la respectarea prevederilor legale ale somajului.

Din discutiile purtate cu cei cativa dintre angajatii Arpechim ce urmeaza sa fie disponibilizati a reiesit ca majoritatea sunt in cautarea unui loc de munca. 14 persoane au afirmat ca vor lucra pe cont propriu, in domenii de activitate precum agricultura, serviciile si comertul. Dintre toti cei concediati, pana in prezent doar 26 si-au manifestat dorinta de a urma kursuri de formare profesionala. Pentru ei se vor tine kursuri de pregatire ca mecanic auto, baby-sitter, maseur, lucrator comercial. Si pentru cei ce doresc sa isi deschida o afacere proprie AJOFM le ofera mai multe oportunitati, urmand a se organiza pentru ei si o serie de kursuri de antreprenoriat.

Agentia Judeteana a Ocuparii Fortei de Munca Arges vine in sprijinul angajatilor Arpechim ramasi fara loc de munca si care au iesit din perioada de preaviz prin deschiderea unui ghiseu special, la care acestia sa isi poata depune intr-un timp cat mai skurt dosarul de somaj pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj. Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate, de pana la 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

Pana la momentul de fata s-a stabilit ca un numar de 117 angajati Arpechim vor fi concediati. Dintre acestia, 92 au peste 45 de ani, in timp ce 21 au o varsta mai mare de 55 de ani.

Redactor: Tudor Andrei