Semneaza petitia,DEMISIA Patriarhului Daniel!!!


Musafir

/ #2023 Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române

2015-11-06 20:37

#2016: - Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române 

 Îmi pare sincer rău că nu mă urmăriți. Îmi cereți cifre după ce în prealabil Vă spuneam că aceste cifre sunt problema . Și mai ales netransparența instituției pe care o reprezentați  ( probabil ) / sau căreia îi țineți partea - în ceea privește tocmai suma acelor cifre .

O sa va ajut . De la 2 imobile în sus ( pana la 13800 sau câte Dzeu sunt ...Cine le mai tine socoteala ?!) impozitul ar reprezenta o cifră . Hilară ( pentru noi plătitorii de taxe inclusiv de înmormântare ). Care ar trebui să ajungă la bugetele locale. ( dar nu ajung ...) . 

Pe bune ?!... Chiar trebuie să vă explic că numai neplata acestor impozite este un venit ? Acum vorbesc la nivel macro . Nu poți vorbi altfel despre un mamut imobiliar decât la un nivel macro. 

Sa dăm exemple : Luam orice municipiu din țară și constatăm existența unei catedrale în zona A a localității . Un apartament de 50 mp în zona ultracentrala este impozitat cu o suma de ( sa zicem ) 150 lei / an  . 3 lei / mp. O nimica toată . Luam acum catedrala și socotim. 3 lei x 500 mp ( în cazul amărăştenilor ) = 1500 lei . Adică trei pensii. Și raționamentul poate continua. Mă lipsesc de actele de caritate / filantropie pe care vă lăudați că le faceți. ( la fel de netransparent) .Prefer sa o iau contabil ...Și sa constat ca numai din impozitarea respectiva pot sa rezolv probleme sociale pe care BOR cu toată bunăvoința nu le va rezolva vreodată . 

Să vorbim de activitățile economice desfășurate de BOR ? 

Să vă povestesc experiența mea cu achiziția de vin din rezervele BOR de la Iași ? Fără factură ... 

A fost OK vinul ... l-am numit FF ( Nu PF ) ...