Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

NEWS STIRI

/ #44762 Consiliul Concu_renţei a dat în acest an cele mai multe sancţiuni

2015-11-05 15:09

Consiliul Concu_renţei a dat în acest an cele mai multe sancţiuni

În acest an s-au acordat cele mai multe sancţiuni din istoria Consiliului Concu_rentei a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concu_renţei, în cadrul evenimentului "Concu_renţa în sectoare cheie ale economiei româneşti", organizat la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

 

În ceea ce priveşte economia României, preşedintele Concu_renţei a zis că la nivel macroeconomic ţara noastră arată decent. "Avem una dintre cele mai mari rate de creştere a economiei din Europa. Deficitul este la cel mai mic nivel. Însă, daca intrăm în detaliu imaginea economiei este mai nuanţată", a subliniat Chiriţoiu.

El a mai spus că există domenii care stau bine: telecomunicaţiile, deoarece există concu_renţă, comerţul alimentar. "Totodata, sectorul bancar şi-a revenit. Progrese mai vedem şi în zona de asigurări", a zis Chiriţoiu. La polul opus sunt sectoarele din industrie. "Pe piaţa de ciment nu există concu_renţă. Şi mai stăm prost la profesiile liberale", a completat preşedintele Concu_renţei.

 

Legat de evoluţia sectorului public în comparaţie cu cel privat, Chiriţoiu a spus că firmele de stat folosesc mai prost resursele. "Companiile de stat pot fi restructurate. Existe exemple în acest sens: Oltchim, Hidroelectrica sau Poşta Română. Dar vedem companii unde nu funcţionează: Complexul Energetic Hunedoara, CFR Marfă", a explicat preşedintele Concu_renţei.

http://www.capital.ro/consiliul-