Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #44567 Administratorii combinatului anunta ca numarul salariatilor care vor lucra in OLTCHIM va fi de 800

2015-10-26 15:57

225 DE OAMENI ÎŞI TRĂIESC ULTIMELE ZILE LA OLTCHIM.

http://www.informatia.net/225-de-oameni-isi-traiesc-

Până la sfârşitul acestei luni, 225 de salariaţi ai Oltchim vor pleca acasă, ei fiind informaţi încă din luna septembrie că vor fi concediaţi. Cei 225 reprezintă 10% din totalul salariaţilor combinatului chimic iar jumătate dintre ei îşi desfăşoară activitatea pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea.

Este a doua tranşă de disponibilizaţi, după cei 900 de angajaţi puşi pe liber în 2013. Iniţial, în această toamnă ar fi trebuit să fie concediaţi 500 de oameni, însă cei care administrează combinatul au constatat o creştere a eficienţei economice în prima parte a anului şi au hotărât să reducă numărul celor trimişi acasă.

Disponibilizarea personalului excedentar face parte din planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic în luna aprilie, prin care conducerea societăţii s-a angajat să implementeze măsuri de diminuare a costurilor operaţionale fixe cu aproximativ 500.000 de euro pe lună, ceea ce implică atât o creştere a randamentelor instalaţiilor, cât şi reducerea fondului de salarii.

Surse din Oltchim vorbesc despre faptul că administratorii societăţii intenţionează să continue seria disponibilizărilor până când numărul salariaţilor nu va depăşi 800.