DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!


Musafir

/ #181

2015-08-28 10:27

Va dau o plida ce reprezinta raspunsul corect si legal ca o continuare a celor scrie la#180, este un raspuns dat de un user la un link de pe fb postat de o asociatie de pacienti , chipurile , care in loc sa pledeze drepturile pacientilor, pledeaza exact invers , de ce oare?!!Pentru ca cele mai multe s-au constituit in asociatii, sau ONG-uri conduse ghiciti de cine ?!! TOT DE MEDICI, !! SAU DE UN PARINTE -SAUPACIENT ADULT , CARE SI-A VAZUT SACII IN CARUTA SI ACUM COLABOREAZA CU MEDICII , CLINICI PRIVATE ETC, UNII MAI FAC SI BINE PACIENTILOR , INSA CEI MAI MULTI AJUTA LA SPALAREA BANILOR DIN SISTEM SI LA CREAREA UNEI IMAGINI BUNE ONG-LUI ASOCIATIEI, PESTE HOTARE SA-SI POATA PUBLICA TRATATELE IN STRAINATATE , PT TITLURI MEDICALE D-NA DOCTOR PRESEDINTE DE ONG SAU ASOCIATIE,TOT PE BANII PACIENTILOR NAIVI !CARE MAI BENEFICIEAZA DE CATE UN TRAINING, O EXCURSIE GRATUITA DAR TOT SU TRAINING SI SIMPOZIOANE NU PENTRU RELAXARE SI TRATAMENT !!

Vasile Barbu O poveste, o intrebare, indicii si un blestem!

POVESTEA
Unui individ i se fura o suma mare de bani stransi cu truda pentru a-si trata copilul bolnav de cancer. Acesta anunta politia, iar politia gaseste hotul si recupereaza banii. In acest moment, politia spune ca banii sunt necesari pentru plata salariilor politistilor si nu pentru scopul pentru care au fost stransi banii, iar Guvernul Ponta va da o ordonanta in acest sens.
INTREBARE
Gasiti o asemanare in aceasta poveste si propunerea Guvernului Ponta privind cresterea salariilor medicilor, precum si privind sursa de finantare a acestei cresteri?
INDICII
Pai, mai Draga Prim-ministru Ponta, banii pe care voi spuneti ca i-ati identificat pentru majorarea salariilor personalului medical sunt tocmai cei cuprinsi deja in bugetul CNAS, au destinatii clare: servicii medicale, medicamente, materiale sanitare etc, iar statul are opbligatia sa vegeze la siguranta fondurilor alocate cu aceste destinatii absolut necesare, iar daca au fost furati sa fie pusi la loc, fara ca cineva sa deturneze aceste fonduri. Deci, banii care ar putea in mod imaginar sa fie furati din sistem, ii "furam" noi guvernantii in mod cert pentru destinatii populiste! Chiar ne credeti prosti?
Sunt milioane de oameni ce platesc sume importante de bani pentru medicamente si materiale sanitare pe perioada spitalizarii, pentru analize medicale in ambulatoru, pentru servicii de ingrijire medicala la domiciliu, altii ce stau pe liste de asteptare nepermis de mult timp pentru servicii/tratamente medicale si pentru protezare si endoprotezare, precum si pentru alte servicii cuprinse in pachetele de baza pentru servicii de sanatate in sistemul asigurarilor sociale de stat, de care pacientii trebuie sa beneficieze in mod gratuit. De asemenea, sunt unele intarzieri in decontarea de catre CNAS a unor servicii asigurate de catre furnizori.
Motivul? - Nu sunt bani suficienti in fondul CNAS.
Pai daca este asa, cum va permiteti voi mai Draga, sa luati acesti bani cu destinatii clare si obligatorii, motivand ca ati prins hotii sau ca nimeni nu va mai fura din acesti bani, iar aceasta suma imaginara s-o echivalati cu banii din buget si s-o deturnati pentru scopuri populiste?
Salariile personalului medical trebuie urgent marite, asa nu se mai poate! Sumele de care aceasta categorie de salariati trebuie sa beneficieze sa fie rezonabile, nu doar de cca 14% net (25% brut) din salariul tarifar. Cca 40% din cei 25% se intorc la stat, la bugetele publice, prin aplicarea impunerilor fiscale si nefiscale. Deci, o parte din acesti bani destinati pacientilor se vor intoarce din nou la stat.
Mai draga guvernanti, banii necesari pentru majorari salariale trebuie alocati din fondurile pe care le-ati repartizat voi baronilor locali si nu din banii destinati oamenilor in suferinta!
BLESTEMUL: - Dragi guvernanti, sa va vina mintea la cap si sa va ocupati de alte treburi!
Asa sa va ajute Dumnezeu!