Municipiul Zalău are nevoie de șosea ocolitoare !!!


Musafir

/ #4

2015-07-07 11:27

Eu locuiesc pe strada Kossuth Lajos folosita acum ca centura ocolitoare.Strada este foarte îngustă,se circulă cu viteză foarte mare,(chiar daca este restricție de viteză) și s-au produs multe accidente,unele știute,altele tăinuite de cei care le-au produs .
Ca urmare a traficului foarte intens structura șoselei și a clădirilor a suferit modificări ;
atât pereții exteriori cât și tencuielile interioare se deteriorează accentuat provocând îngrijorarea locatarilor că intr-o bună zi s-ar putea intâmpla accidente grave.
Datorită trepidațiilor și a vitezei excesive a mașinilor ,indiferent de gabarit,sunt afectate instalațiile exterioare de gaz metan și instalațiile electrice.
Trăim cu groaza că într-o bună zi s-ar putea produce o explozie la țeava de alimentare cu gaz metan care este situată la limita proprietăților unor locatari(la unii locatari a trebuit să fie înlocuite contoatele datorită deteriorării lor.).
Pereții locuințelor trepidează și ei ,la fel corpurile de iluminat ,iar poluarea fonică și cea atmosferică depășesc cu mult limitele admisibile.
Ne adresăm Primăriei cu rugămintea de a rezolva problema traficului infernal fie prin relizarea unui sens unic,fie deviind circulația mașinilor de mare tonaj pe alte trasee, pentru că soluții există .
Pe lângă circulația de pe strada Kossuth de cățiva ani s-a adăugat și circulația de pe strada Petru Rareș(cart.Meses) (pentru locatarii care au domiciliul pe partea respectivă-cei cu numarul imobilului impar).Chiar dacă este sens unic acolo circulă multe ATV-uri care fac un zgomot infernal la ore nu tocmai potrivite.Oare pentru acestea nu există nicio lege ?
Având în vedere toate aceste neajunsuri suntem nemulțumiți că strada noastră a fost inclusă în zona rezidențială ceea ce a atras majorarea impozitelor.