Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

/ #40273 Cum propilena mea se descu_rcă domnu’ Spiru, de la Oltchim?

2015-06-20 15:24

Cum propilena mea se descu_rcă domnu’ Spiru, de la Oltchim?

Expiră deja data depunerilor de oferte la Oltchim şi până acum rien. Adică nu va veni nimeni să ia labirintul şi şerpăria din zona de sud industrială a Vâlcii. Oamenii sunt resemnaţi, s-ar bucu_ra măcar să rămână doar câteva secţii şi o mică fabrică din tot ce a fost pe vremuri combinatul vâlcean.

Însă, oamenii de acolo, spun printre altele poveşti foarte interesante. Că, la Oltchim, se trăieşte bine, că acolo este o cooperativă aleasă, că cei de sus au afaceri care se întind prin zeci de persoane. Uite, de exemplu, ce întrebări pun oamenii de la combinat? Că cine este acest Armand Spiru, de la achiziţii şi că… ce propilena mea face el acolo?

Oamenii din combinat, feriţi de privirile atente care sunt aruncate de la înălţimea pavilionului central, spun că propilena lui dom Spiru ar veni pe alte căi, printr-o firmă pe care o controlează o anumită doamnă, care doamnă ar fi soţia unui domn. Noi nu spunem că ar fi aşa, dar parcă parcă, ceva nuanţe de adevăr, ar rezulta din această ecuaţie. Adică unii o duc bine şi alţii trăiesc prin tot felul de catene ramficate, covalente. Semn este că benzenul o fi el aromatic, dar are parfum de bani.

Un lucru e sigur, atunci când oamenii ies din schimb, pe poarta fabricii, de acolo, de sus, din turnul de pază, numit sediu de birouri, sunt atent monitorizaţi. Mai acum trei luni, pe platformă a venit candidatul Monica Macovei. Înainte cu un sfert de ceas, un domn director a intrat în „şut” şi cine ştie ce le-a spus pulimii…pentru că la ieşirea din şut, toţi muncitorii au trecut pe trotuarul celălalt.

Aşadar, încu_rcate sunt căile carbonului, un lucru este cert, în timp ce marele cadavru chimic îşi dă ultima suflare, propilena-n luncă sare! Important este să ştii cu cine stai de vorbă, pentru că în timp ce oamenii îşi numără AMR-ul până la şomaj, alţi directori, numără firfireii smulşi din sângele ultim al combinatului de pe urma căruia au trăit toţi –parlamentari, preşdinţi de CJ-uri, sinceurişti, primari, consilieri locali, judeţeni, tot aliotmanul de Vâlcea.

joi, decembrie 11th, 2014

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=10592