Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #38722 un bagator de seama

2015-05-28 04:39

Guvernul a aprobat ajutorul de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara. CE cere închiderea unității


Guvernul va acorda Complexului Energetic Hunedoara un ajutor de stat de 167 de milioane de lei. Victor Ponta i-a cerut ministrului Energiei, Andrei Gerea, să meargă la CE Hunedoara pentru a da vestea, dar să le arate şi documentele prin care FMI şi CE cer închiderea unităţii.

"Vă rog să mergeţi cu ceea ce aprobăm azi, dar să mergeţi şi cu ceea ce ne cer tot timpul şi Comisia, şi FMI-ul, să închidem CNH-ul (CNE Hunedoara-n.r.). Poate ne ajută ei să-l salvăm şi să facem restructurările de care e nevoie şi să-l salvăm", i-a spus premierul ministrului Energiei la începutul şedinţei Guvernului. Gerea s-a arătat optimist cu privire la dialogul cu oficialii CE Hunedoara. 

"Mergeţi acolo să le spuneţi că facem toate eforturile, dar dacă... Aşa se întâmplă, că uneori ne distrugem noi tot, nu mai apucă să distrugă alţii", a spus Ponta. "E greu de înţeles atunci când vii cu o veste bună, lumea se supără", a afirmat Gerea.


Comisia Europeană a aprobat temporar un ajutor în valoare de 37,7 milioane de euro pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara.