Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #38619 Pofta ce-a poftit-o SVO ... un nou val de concedieri pe platforma Arpechim. Atentie, vorbeste Pirvu!

2015-05-27 14:25

Un nou val de concedieri pe platforma Arpechim

Wednesday, 27 May 2015 15:33, Alin Moraru, http://www.ziarulancheta.ro/

 
Dacă în urmă cu doi ani angajaţii platformei Arpechim sperau la o salvare a combinatului piteştean, cu atât mai mult cu cât au cu_rs promisiuni cu duiumul din partea guvernanţilor şi politicienilor, eşecul repetat al tentativelor de privatizare a Oltchim pare să fi pus cruce definitiv şanselor de resuscitare a societăţii.
 
Că nu prea mai e nimic de făcut o dovedeşte faptul că administratorul judiciar al Oltchim ia în calcul concedierea a două treimi din cei 232 de salariaţi ai platformei de la Piteşti, care, de bine de rău, au supravieţuit valurilor anterioare de disponibilizări şi care încă mai mâncau o pâine de la Oltchim.
 
Potrivit planului de reorganizare a activităţii, principala măsură ce trebuie luată este aceea de a reduce cheltuielile de funcţionare şi - potrivit surselor noastre din interiorul combinatului - prima ar fi tocmai aceea de a concedia nici mai mult nici mai puţin de 166 de angajaţi de la Bradu şi peste 600 din Vâlcea.
 
În ciuda faptului că, potrivit aceloraşi surse din interior, deja au fost întomite liste cu numele celor 166 de salariaţi care vor fi concediaţi, conducerea diviziei petrochimice Bradu spune că momentan nu este nimic bătut în cuie. „Deocamdată suntem la stadiul de discuţii şi nu s-a hotărât nimic concret. Este adevărat că administratorul judiciar, odată cu planul de reorganizare care a fost aprobat, a decis reducerea cheltuielilor de funcţionare, însă nu se ştie concret de unde se va tăia. Trebuie să aşteptăm să aflăm ce decizie se va lua până la urmă”, ne-a declarat Marius Pârvu, directorul platformei Oltchim Bradu.