Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #37708 Vâlcea, un judeţ cu prea mulţi sclavi.

2015-05-15 07:18

Un judeţ cu prea mulţi sclavi

http://www.infopuls.ro/index.php/editoriale/1317

 

Vâlcea s-a transformat într-un judeţ plin de pensionari, şomeri şi oameni care lucrează pe salarii de mizerie şi în condiţii de sclavagism.
Plus inevitabilii bugetari care se plâng de venituri mici şi care mimează munca sau îşi completează veniturile din operaţiuni ilegale (mită, şpăgi, comisioane).


Problema acestui judeţ este, însă, munca la gri. Sunt mii de oameni care muncesc din greu, cu mult peste orele de program prevăzute de Codul Muncii, oficial pe salarii de mizerie şi câţiva bănuţi în plus la negru. Autorităţile, ca şi întreaga pop_ulaţie, cunosc aceste realităţi, dar se fac că nu le cunosc. Lumea ştie că sunt mii de vâlceni care îşi iau concediul de odihnă doar pe hârtie şi care în realitate nu beneficiază nici măcar de zilele libere prevăzute de Constituţie sau de sărbătorile legale de care au parte bugetarii.
Alături de alţi colegi din presă, am scris de sute de ori despre porcăria din taximetrie. Aici, sute de conducători auto lucrează în program inuman de 12-14-16, uneori 18 ore din 24. Fără sâmbete sau duminici libere, fără concedii de odihnă, fără sărbători. Iar contractele de muncă le au pe 2 sau 4 ore. Rareori găseşti în acest domeniu persoane cu contracte de muncă de 8 ore pe zi. Dar nici acestea nu lucrează doar 8 ore şi nu au libere. În sute de alimentări, butic_uri, chioşc_uri de cartier, dar şi magazine mai mari vânzătoarele lucrează multe ore peste cele prevăzute în contractele de muncă pe salarii minime. Părem un judeţ în care în afară de bugetari, de cei din bănci, cazinouri şi farmacii toată lumea are salariul minim! Este incredibil aşa ceva! ITM şi administraţiile locale ar fi putut să-i preseze mai mult pe patroni, mai ales pe aşa zişii patroni din taximetrie care de fapt nu sunt decât nişte indivizi ce închiriază mascat maşinile unor oameni disperaţi după un loc de muncă.

Parlamentarii, cei cărora nu le ajung indemnizaţiile de coafor sau frizer, habar nu au de această lume, nu au habar de preţurile de la utilităţi, de cât de imposibil devine să trăieşti dintr-un salariu minim.
Cred că nici nu îşi imaginează că mii de copii din judeţ nu au mâncat niciodată caşcaval afumat, sau sardine de calitate superioară sau muşchi ţigănesc, şuncă de Praga, şniţel de viţel!
Numărul pensionarilor este în creştere, dar acest segment îşi va arunca din ce în ce mai multe venituri pe medicamente.

Farmaciile prosperă, ne fac dependenţi şi ne secătuiesc pungile. Farmaciile şi guvernanţii!