Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Sechestru asigurator la rafinăria Petrotel Ploieşţi, deţinută de Lukoil

/ #36908 Sechestru asigurator la rafinăria Petrotel Ploieşţi, deţinută de Lukoil

2015-04-30 08:34

ANAF a pus sechestru asigurator la rafinăria Petrotel Ploieşti, deţinută de Lukoil, potrivit digi24.ro. Rafinăria ar fi trebuit să îşi repornească miercuri activitatea, după ce s-a aflat în revizie tehnică timp de câteva săptămâni.

ANAF a pus sechestru la rafinăria Petrotel Ploieşti, deţinută de Lukoil, potrivit digi24.ro. Rafinăria ar fi trebuit să îşi repornească miercuri activitatea, după ce s-a aflat în revizie tehnică timp de câteva săptămâni.

Contactaţi de gândul, reprezentanţii ANAF nu au comentat informaţia. Reprezentanţii Lukoil şi Petrotel nu au putut fi contactaţi pentru a oferi detalii.

Rafinăria Petrotel s-a aflat în centrul unui scandal în toamna anului trecut. În octombrie 2014, directorul general al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, conform reprezentanţilor Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

Potrivit unui comunicat transmis la acea dată de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, în cazul directorului general al S.C. Petrotel-Lukoil S.A.Ploieşti, Andrey Bogdanov, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani şi s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar.

„Cercetările urmează să fie continuate pentru strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, pentru identificarea persoanelor ce au săvârşit infracţiuni şi în vederea stabilirii răspunderii penale a acestora”, au explicat procurorii.

Totodată, ei au anunţat că a fost ridicat parţial sechestrul asigurător instituit anterior asupra conturilor bancare ale companiei petroliere, ”pentru a da posibilitatea S.C. Petrotel-Lukoil S.A. Ploieşti să îşi desfăşoare activitatea curentă în condiţii de normalitate cu terţii şi să plătească drepturile salariale şi contribuţiile la bugetul de stat”.

Reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti mai spuneau că ”în cauză au fost extinse măsurile asigurătorii asupra altor bunuri puse la dispoziţie de S.C. Petrotel-Lukoil S.A. Ploieşti”, fără a se preciza despre ce bunuri este vorba.

Procurorii explicau,  în documentul citat, că în cazul infracţiunilor de spălare de bani luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie conform legislaţiei în vigoare.

Parchetul Curţii de Apel Ploieşti anunţa în octombrie anul trecut că au fost făcute 23 de percheziţii la sediile Petrotel-Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti.

La o zi de la percheziţii, Lukoil a oprit producţia rafinăriei din Ploieşti.

De asemenea, Parchetul Curţii de Apel Ploieşti decidea atunci punerea sub sechestru asigurător a produselor rafinăriei Petrotel-Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei. Informaţia a fost transmisă Oil Terminal Bursei de Valori Bucureşti.

La acea dată şi premierul a făcut apel la procurori să găsească soluţii legale pentru a nu se bloca activitatea rafinăriei.

„Cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conducta în Rusia sau nu ştiu unde şi nici rafinăria nu o mutau mâine. Să avem grijă, sunt 3.500 de oameni, interese economice. Procurorul nici nu cred că e interesat că Lukoil are 3.500 de angajaţi şi că Oltchim cumpără doar de la Lukoil şi de faptul că au blocat combustibil la Oil Terminal şi la CONPET. Că nu ştie procurorul şi, probabil, nu e treaba domniei sale”, spunea, la acel moment, Victor Ponta.

http://www.gandul.info/financiar/