Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

NEWS ALERT OLTCHIM:

/ #36214 Licitaţiile trucate şi piaţa energiei, vizate de Consiliul Concurenţei

2015-04-16 10:33

http://www.romanialibera.ro/

Președintele Consiliului Concurenței a declarat, joi, la bilanțul Consiliului Concurenței, că instituția pe are o conduce vrea să finalizeze în acest an mai multe investigaţii, precum cele care vizează trucarea unor licitaţii din sectorul laptelui, al energiei şi din domeniul IT, informează Mediafax.

 

"Vor fi multe cazuri în acest an, dar nu la fel de spectaculoase ca anul trecut. Nu poți să dai prea des amenzi de 35 de milioane de euro, așa cum a fost în cazul investigației pe retail. Vom finaliza investigații care vizează licitații trucate la programul cornul și laptele şi ne vom concentra pe liberalizarea pieței energiei", a spus Bogdan Chiriţoiu.

În domeniul energiei, Consiliul Concurenței își propune să încheie investigația sectorială aflată în derulare pe piața gazelor și, totodată, să urmărească procesul de liberalizare a acestei piețe.

"În domeniul ajutorului de stat, în 2015 vom continua colaborarea cu Guvernul și Comisia Europeană pentru privatizările companiilor Poșta Română, CFR Marfă, Oltchim, dar și pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia și a Complexului Energetic Hunedoara. Trebuie să găsim soluții cu Guvernul și Comisia Europeană pentru reviabilizarea și salvare a acestor companii", a explicat Chirițoiu